Nyheter

Päivitämme tälle blogisivulle Metsä Kolon kuulumisia elämästä arktisessa ja herkässä Etelä-Lapin luonnossa Ranualla.

Juni 2021

Naturen vaknar Lapplands säsonger är alla värda att uppleva i sig själva, jag är rik när jag fick möjlighet att bosätta mig mitt i naturen. Juni var väldigt varm i år, jag skulle absolut inte ha trott att värmeböljorna skulle fortsätta så länge. Efter en vacker och snöig vinter får min hud andas, jag tycker om att få vatten, vind och sol på kroppen.

Läs allt

Simojärvi-Soppana - en oupptäckt pärla

Är det trångt på sevärdheter och deras överbelastade parkeringsplatser? Vi har en destination i södra Lappland som fortfarande är en oupptäckt hemlighet! Det vackra naturområdet Simojärvi (63,7 km²) och Soppana (11 km²) i kommunerna Ranua och Posio är en naturområde utan trängsel. Simojärvi -sjön (längd 40

Läs allt
Saarijärvi

Skrivet om Metsä Kolo

Under det senaste året har olika medier skrivit om oss. Läs mer om hur Alexandra skaffade en fastighet i Saariharju, Ranua och grundade Metsä Kolo. Från köpet av skogsfastighet till en lokal turistentreprenör. Alexandra Paulomo och hennes familj flyttade från Salzburg, Österrike till södra Lappland på i hopp om stillhet, enkelhet och underbar vacker natur. Nu har de skogen klar

Läs allt

eLyly - Känn skogen

Erövra den arktiska naturen på ett miljövänligt sätt helt utan utsläpp; och visa att du respekterar omgivningen. Boka vår splitternya vinterhit, eLyly, som är världens första (Harri Koskinen) toppdesign designad

Läs allt

Medarbetaren i Metsä Kolo

Jag är Kirsi Timonen, från Pudasjärvi, Ranuas granne. Jag är en översättare med utbildning och har gjort min huvudsakliga karriär i expertpositioner på Nokia i Uleåborg. Efter att jag blev familj började jag verkligen drömma om att emigrera. Efter gropens födelse gick drömmen i uppfyllelse. Vår ursprungliga idé var att återvända till min och min makes hemregion vid sjön Pudasjärvi, men livet tog oss några kilometer från gränsen till Pudasjärvi, till Ranua Kelankylä. Åren gick och barnen växte,

Läs allt

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.