Turvallinen ja luonnonläheinen elämysmajoitus verkkaista elämää arvostavalle

Tervetuloa Meille!

Metsä Kolossa rauhoitut ja nautit suomalaisesta metsän tuoksusta, Lapin rauhasta ja puhtaan luonnon antimista. Arkielämän kiireet unohtuvat maisemissa veden äärellä, takkatulen räiskeessä ja pellavalakanoihin kääriytymällä.

Palvelemme sinua silmiin ulottuvalla hymyllä. Teemme kaiken täydestä sydämestä, uskoen kestävään kehitykseen, suvaitsevaisuuteen ja aitouteen. Tervetuloa vieraakseemme Metsä Koloon Ranualle, nauttimaan ja virkistymään.

Majoitus­vaihtoehdot

Mökki_ulko_talvi2

Hirsimökit

alk. 90 € / vrk

Perinteinen mökki Saarijärven rannalla.
Ulkohuussi, kantovesi suomalaisen mökkielämän kulmakivet.

Huoneet

Huoneet

alk. 65 € / vrk

Rintamamiesten vintillä näkymät järvelle ja metsään. Katsele revontulia suoraan vuoteesta pellavaisten petivaatteiden lämmöstä.

Tentsile_kesä1

Puuteltta

180 € / vrk

Puuteltta veden äärellä, kolmen henkilön yöpymiseen. Teltan läpinäkyvä ja tiheä hyönteisverkko päästää raikkaan ilman sisään mutta suojaa tuulelta. Unohda maan kosteus ja epätasaisuudet, nauti luonnolliset unet taivasalla.

 

Metsakolo-placeholder-Taivasalla

Unten maille taivasalla

45 € / vrk

Haluatko kokeilla rajojasi ja nukkua talvipakkasilla kuusen alla pienessä kolossa, revontulia tai kuutamoa ihaillen? Tai yöttömässä yössä rantatörmällä kirkasvetisen Hietajärven äärellä. Telttailla suon reunalla? Kerro meille mikä juuri sinua kiinnostaa.

Unohtumattomia elämyksiä

Product image

Kanootti Simojärvellä

starts from 65 € / 4 timmar

Saarijärveä suurempi Simojärvi (14 km Metsä Kolosta) soveltuu erinomaisesti vesiretkeilyyn.

Product image

Paikallisen kalastajan kanssa verkoille

65 € / 3 timmar

Oiva mahdollisuus päästä kalastajan kaveriksi siika-/hauki- tai muikkuverkoille. 

Product image

Kanootti Saarijärvellä

starts from 35 € / 4 timmar

Melontaa omasta mökkirannasta käsin.

Kuulumisia

Kesäkuu 2021

Luonto herää kukkaan Lapin vuodenajat ovat kaikki itsessään kokemisen arvoiset, olen rikas kun sain mahdollisuuden asettua asumaan luonnon keskelle. Kesäkuu oli tänä vuonna hyvin helteinen, en olisi millään uskonut hellejaksojen jatkuvan näinkin pitkään. Kauniin ja lumisen talven jälkeen iho saa hengittää, nautin kun saan tuntea veden, tuulen ja auringon kehollani.

Lue kokonaan »

Simojärvi-Soppana – löytämätön helmi

Tympiikö tungos retkeilyalueilla ja niiden ruuhkaisilla parkkipaikoilla? Meillä on tarjolla täällä Etelä-Lapissa kohde, joka on vielä löytämätön helmi! Simojärven (63,7 km²) ja Soppanan 11 (km²) ainutlaatuisen upea retkeilyalue Ranuan ja Posion maastossa on luontokohde, jollaisesta olet jo tunnettujen retkipaikkojen väentungoksessa ehtinyt haaveillakin ja miettinyt, onko sellaisia enää olemassakaan.    Simojärvi (pituus 40

Lue kokonaan »

Metsä Kolosta kirjoitettua

Kuluneen vuoden aikana meistä ovat kirjoittaneet eri mediat. Lue lisää siitä, miten Alexandra päätyi ostamaan tilan Ranuan Saariharjulta ja perustamaan Metsä Kolon. Metsä Kolossa pääsee lähelle luontoa – Perhemetsän ostosta paikalliseksi matkailuyrittäjäksi. Alexandra Paulomo muutti perheineen Itävallan Salzburgista Ranuan Saariharjulle hiljaisuuden ja upean luonnon perässä. Nyt heillä on valmiina metsän

Lue kokonaan »

eLyly – Feel the Forest

Olet varmasti kokenut, kuinka luonnossa liikkuminen ja metsän aistiminen saa sydämesi soimaan. Tiesitkö, että nyt pääset valloittamaan myös Suomen talvisen, lumisen luonnon äänettömästi ja päästöttömästi, siis luontoystävällisesti, luontoa kunnioittaen ja luontoarvoja vaalien? Meillä siihen on erinomainen mahdollisuus, sillä meiltä voit varata käyttöösi uuden talvihitin eLylyn, joka on maailman ensimmäinen (Harri Koskisen) huippudesignilla suunniteltu

Lue kokonaan »

Metsä Kolon toinen hyvä hengetär

Olen Kirsi Timonen, kotoisin Ranuan naapuripitäjästä Pudasjärveltä. Olen koulutukseltani kielenkääntäjä ja tehnyt pääasiallisen työurani asiantuntijatehtävissä Nokian palveluksessa Oulussa. Perheellistyttyäni aloin toden teolla haaveilla maallemuutosta. Kuopuksen syntymän jälkeen haave kävikin toteen. Alkuperäinen ajatuksemme oli kylläkin palata minun ja puolisoni kotiseuduille Pudasjärvelle, mutta elämä kuljettikin meidät muutaman kilometrin päähän Pudasjärven rajalta, Ranuan Kelankylään. Vuodet vierivät ja lapset kasvoivat,

Lue kokonaan »

Haluamme jakaa sinulle parhaat vinkkimme Metsä Kolon lumoavaan luontoon ja lähialueiden kiinnostavimpiin käyntikohteisiin.

Metsä Kolosta sanottua

Anne Impiö, Ranua
Läs mer
Voi apua minkälainen lomanviettopaikka löydettiin Ranualta. Tässä paikassa oli jotenkin niin hyvä tunnelma että sanoinkin että jotain hyviä haltijoita taitaa näillä mailla liikuskella. Takaisin pitää päästä ja äkkiä!
Taava Rimpiläinen, Espoo
Läs mer
Kiitos Lapin Metsäläiselle! Parhaat unet pellavalakanoissa. Sauna ja uinti puhtaassa järvessä, sekä hillastaminen suolla olivat kesän parhaat elämykset. Ranuan suolle jäi pala sydämestä. Sinne palaan.
Pauliina Mursu, Oulu
Läs mer
Kävimme viime joulukuussa vierailulla Metsä Kolossa poikaystäväni kanssa. Majoituimme paikan päällä hirsimökissä, oli ihanaa päästä rentoutumaan metsän keskelle etäälle kaupungeista. Paikka oli tosi rauhallinen ja luonnon ympäröimä. Omistajat ovat tosi mukavia, ja tunsimme olomme tervetulleiksi. Söimme illallista nuotion ääressä ja kävimme myös saunomassa, mikä oli mukavaa tilavassa saunassa. Mökkimme oli sopivan kokoinen ja siisti. Viihdyimme siellä hyvin. Suosittelen Metsä Koloa jokaiselle, joka haluaa majoittua metsän keskellä rauhallisessa ympäristössä.
Eva af Heurlin, Berchtesgaden, Tyskland
Läs mer
Vi tillbringade ett par dagar i oktober 2020 hos Alexandra på fina Metsä Kolo. Vädret var litet ruggigt, men det störde inte vår trivsel. Strandbastuns löylybad var en njutning och ett dopp i det kalla vattnet i sjön Saarijärvi var uppfriskande. Trevligt att få ta del i de gemensamma jobbet att bära ved till bastun och värma bastu ugnen. Skönt var det att sova i bekväma sängarna och sängkläderna var underbart sköna liksom handukarna mm - allt är mycket ekologiskt! Alexandra körde oss omkring och visade omnejden, skogarna, sjöarna, holmen och berättade intressant om alla möjligheter som finns till rekreation och vistelse så nära naturen. Man kan njuta av tystnaden, utan stress eller vara aktiv och njuta av olika naturupplevelser, allt som är gott för både kropp och själ. Tranbären blev oplockade eftersom vi hade oturen med duggregn hela dagen men renskavsgrytan var en smakupplevelse och lingonsylten hemmalagad och såklart av egna lingon. Vi njöt och hade det bra och rekommenderar gärna Alexandras ljuvliga Metsä Kolo!
Hanna LaurenEspoo
Läs mer
Sinulla on ihana paikka siellä! Upea niemenkärki, aava järvi ja oma suolampi. Olisimme viihtyneet pidempäänkin 🙂 Sängyt ja petivaatteet olivat jokaisen kehun arvoiset. Hankin saman tien peitot perheellemme (mainitsin tilatessa missä olin tuotteisiin tutustunut). Sauna ja järvi ovat juuri sellaiset, mitä suomalainen sielu kaipaa. Aivan parasta oli valmiiksi lämmitetty sauna päivän retkeilyn päätteeksi. Mieli tekee tulla uudelleenkin 🙂 Ja tekisi mieli kokeilla suorastaan asumista siellä pohjoisessa!
Aksu Rautioeteläisestä Suomesta
Läs mer
Metsä Kolo oli ihanasti luonnon keskellä rauhaisassa paikassa, josta ensin epäilin ettei mökkiä voi näin keskellä metsää löytyäkkään. No mökki kuitenkin löytyi ihanan rauhaisella vastaanotolla <3. Sauna oli kunnioitettavan hyvä.
Föregående
Nästa

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.