Ett tryggt och naturnära boende för dem som uppskattar stillhet

Välkommen till oss!

Njut den långsamma stilen hos oss, naturen med all dess dofter och färger, hemligheter. Njut älden och vattnet, mysa i våra lyxiga sängkläder av linne.

Allt vad vi gör, gör vi med hjärta och tror på hållbar utveckling, tolerans och äkthet. Välkommen att vara vår gäst i Metsä Kolo, ladda dina batterier och känn dig som hemma.

Stugor och mer

Stuga_exteriör_vinter2

Stugor

från 90 € / natt

Gammaldags stuga vid sjön Saarijärvi.
Skithus, brasa och bärbart vatten från egen brunn - mysa med traditionellt stugliv.

Rum

Rum

från 65 € / natt

På vinden i framhuset, med utsikt över sjön och skogen. Titta på norrskenet direkt från sängen i värmen av sängkläder.

Tentsile_summer1

Tentsile - tält i trädet

180 € / natt

Ett tält upphängt i träd, direkt vid vattnet, för tre personer. Tältets transparenta och täta insektskydd släpper in frisk luft men skyddar från vinden. Glöm markens fuktighet och ojämnheter, njut naturliga drömmar under himlen.

 

Metsakolo-platshållare-Taivasalla

Arctic X-treme

45 € / natt

Vill du prova dina gränser och sova i vinterfrosten i en liten gömma under granen, beundra norrskenet eller arktiska månskenet? Eller en nattlös natt på sommaren på stranden. Camping på kärr? Berätta oss vad som intresserar just dig, så försöker vi realisera din idé.

Sköna upplevelser

Produktbild

Gjorde turné

från 120 € / 2 timmar

Ge dig ut på en 2-3 timmars guidad tur i naturen med en utbildad lokal naturproduktrådgivare (ört-, bär- och svamprådgivare) och en vildmarksguide. 

Produktbild

Indiankanot i Simojärvi-sjön

från 65 € / 4 timmar

Den stora Simojärvi-sjön (14 km från Metsä Kolo) är perfekt för vattenutflykter.

Produktbild

Med en lokal fiskare för nät

65 € / 3 timmar

Bra tillfälle att bli en fiskares vän på sik / gädda eller hästnät. 

Nyheter

Juni 2021

Naturen vaknar Lapplands säsonger är alla värda att uppleva i sig själva, jag är rik när jag fick möjlighet att bosätta mig mitt i naturen. Juni var väldigt varm i år, jag skulle absolut inte ha trott att värmeböljorna skulle fortsätta så länge. Efter en vacker och snöig vinter får min hud andas, jag tycker om att få vatten, vind och sol på kroppen.

Läs mer »

Simojärvi-Soppana - en oupptäckt pärla

Är det trångt på sevärdheter och deras överbelastade parkeringsplatser? Vi har en destination i södra Lappland som fortfarande är en oupptäckt hemlighet! Det vackra naturområdet Simojärvi (63,7 km²) och Soppana (11 km²) i kommunerna Ranua och Posio är en naturområde utan trängsel. Simojärvi -sjön (längd 40

Läs mer »

Skrivet om Metsä Kolo

Under det senaste året har olika medier skrivit om oss. Läs mer om hur Alexandra skaffade en fastighet i Saariharju, Ranua och grundade Metsä Kolo. Från köpet av skogsfastighet till en lokal turistentreprenör. Alexandra Paulomo och hennes familj flyttade från Salzburg, Österrike till södra Lappland på i hopp om stillhet, enkelhet och underbar vacker natur. Nu har de skogen klar

Läs mer »

eLyly - Känn skogen

Erövra den arktiska naturen på ett miljövänligt sätt helt utan utsläpp; och visa att du respekterar omgivningen. Boka vår splitternya vinterhit, eLyly, som är världens första (Harri Koskinen) toppdesign designad

Läs mer »

Medarbetaren i Metsä Kolo

Jag är Kirsi Timonen, från Pudasjärvi, Ranuas granne. Jag är en översättare med utbildning och har gjort min huvudsakliga karriär i expertpositioner på Nokia i Uleåborg. Efter att jag blev familj började jag verkligen drömma om att emigrera. Efter gropens födelse gick drömmen i uppfyllelse. Vår ursprungliga idé var att återvända till min och min makes hemregion vid sjön Pudasjärvi, men livet tog oss några kilometer från gränsen till Pudasjärvi, till Ranua Kelankylä. Åren gick och barnen växte,

Läs mer »

Vi vill dela med oss våra bästa tips om de mest intressanta platser att besöka i omgivningen.

Skog i Kolo Youtube

Gäster säger om Metsä Kolo

Anne Impiö, Ranua
Läs mer
Vilken underbar semesterplats vi hittade i Ranua. Det var så bra stämning på det här stället att jag sade att goda andar rör sig i området. Vi kommer tillbaka - och snabbt!
Taava Rimpiläinen, Esbo
Läs mer
Tack till Metsä Kolo i Lappland! De bästa drömmarna i mjuka lakan. Bastu och simning i en ren sjö, samt att plåcka vilda bär på kärret var sommarens bästa upplevelser. En bit av mitt hjärta stannade kvar i Ranuas kärr. Jag kommer tillbaka.
Pauliina Mursu, Uleåborg
Läs mer
I december förra året besökte vi Metsä Kolo med min pojkvän. Vi bodde på plats i en timmerstuga, det var underbart att få koppla av mitt i skogen bort från städerna. Platsen var riktigt lugn och omgiven av natur. Ägarna är riktigt trevliga och vi kände oss välkomna. Vi åt middag vid lägerelden och gick också till bastun, vilket var skönt i den rymliga bastun. Vår stuga var i rätt storlek och ren. Vi hade en trevlig stund där. Jag rekommenderar Metsä Kolo till alla som vill bo mitt i skogen i en lugn miljö.
Eva af Heurlin, Berchtesgaden, Tyskland
Läs mer
Vi tillbringade ett par dagar i oktober 2020 hos Alexandra på fina Metsä Kolo. Vädret var litet ruggigt, men det störde inte vår trivsel. Strandbastuns löylybad var en njutning och ett dopp i det kalla vattnet i sjön Saarijärvi var uppfriskande. Trevligt att få ta del i de gemensamma jobbet att bära ved till bastun och värma bastu ugnen. Skönt var det att sova i bekväma sängarna och sängkläderna var underbart sköna liksom handukarna mm - allt är mycket ekologiskt! Alexandra körde oss omkring och visade omnejden, skogarna, sjöarna, holmen och berättade intressant om alla möjligheter som finns till rekreation och vistelse så nära naturen. Man kan njuta av tystnaden, utan stress eller vara aktiv och njuta av olika naturupplevelser, allt som är gott för både kropp och själ. Tranbären blev oplockade eftersom vi hade oturen med duggregn hela dagen men renskavsgrytan var en smakupplevelse och lingonsylten hemmalagad och såklart av egna lingon. Vi njöt och hade det bra och rekommenderar gärna Alexandras ljuvliga Metsä Kolo!
Hanna LaurenEsbo
Läs mer
Du har en underbar plats där! Fantastisk udde, öppen sjö och privat kärr. Vi skulle gärna ha stannat längre 🙂 Sängarna och sängkläderna var värda varje beröm. Jag köpte omedelbart desamma täcken för hela familjen (vid beställning nämnde jag var jag blev bekant med dem). Bastun och sjön är precis vad den finska själen behöver. Det bästa var den förvärmda bastu efter dagens vandring. Själen vill tillbaka 🙂 Jag skulle ha lust att prova bo där i norr!
Aksu Rautiofrån södra Finland
Läs mer
Metsä Kolo ligger underbart mitt i naturen på en lugn plats, där jag först tvivlade att det inte gick att hitta en stuga mitt i skogen. Dock hittades stugan med ett underbart mottagande <3. Sauna oli kunnioitettavan hyvä.
Flo SchneckenleitnerSalzburg, Österreich
Läs mer
Wir Waren begeistert! Metsä Kolo är en ort där jag kan dela med mig av detaljer. För medlemsstaterna, regionerna och kvalifikationerna kommer den berörda personen att kunna uppfylla kraven. Das gefällt och mach den Platz besonders. Die Besitzerin Alexandra spricht perfekt Deutsch, Englisch och Finnisch, ist unaufdringlich och trotzdem immer thisichbar wenn man sie ride. Alexandra är intresserad av en rad initiativ och initiativ som är av intresse. För detta ändamål används planen och planen används också för konstruktionen av kraftplatsen, som kan användas som en whiteboard. Dessa är desamma som i Finland eller i Finland. Lappland, Seine Menschen, Kultur, Kulularik und vor allem die dieembernubende Natur fernab des Massentourismus erleben wollen. Värmesystemet är gratis, till exempel en bastu, en bastu och en dusch. I denna förordning gäller bestämmelserna i denna förordning för tillverkning av livsmedel.
TuomasRovaniemi
Läs mer
Toppen bastu vid sjön och smakfull inredning. Väldigt lugnt läge. Perfekt plats för ett basläger för att utforska den omgivande vildmarken. Bara en timme med bil från Rovaniemi. Vintern ska också vara toppen!
Föregående sida
Nästa

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.