Stugor och mer

Från boendena i Metsä Kolo kan du välja boet du väljer från stugan till villan och från rum till tält eller för att sova vid foten av en gran. I den lugnande miljön i Ranuas Saarijärvi kommer du att njuta ännu längre, och i vårt boende kan du laga din egen mat eller beställa skogsupplevelser från oss.. Bastun värms upp efter dina önskemål, och du kan njuta av sjölandskapet insvept i de underbara handdukarna från Lapua Kankureiden Metsä.

Metsä Kolo är känt för goda drömmar, som garanteras inte bara av den lugnande naturmiljön utan också av högkvalitativa sängar och sängkläder. Vi har investerat i bra inhemska spjälsängar, som består av lyxiga MATRI Hilja-sängar, hästdragna futonfutonger från Villa- och Peite-familjeföretag i Björneborg, filtar och kuddar av finsk fårull. Lakan tillverkas av Finlayson, påslakan är lyxiga Jesus -linne. Du kan också hoppas på Tom of Finland satin påslakan när du bokar.

Stugor

Det finns två traditionella timmerstugor på den pittoreska stranden av sjön Saarijärvi, där du kan tillbringa en avkopplande semester vid sjölandskapet och sova söta drömmar i våra härliga sängkläder. Vi tar gärna emot stugbokningar och förfrågningar via e-post och telefon. Du kan också ange ankomsttid och andra samtidigt önskemål och frågor relaterade till din semester.

Produktbild

Metsä Kolo M1

starts from 115 € / 1 night

cirka 28 m2, för 1 till 6 personer. Traditionell timmerstuga vid sjön, kvalitetstextilier och inredning. I priset ingår bra ångor i strandbastun, färskt brunnvatten från din egen brunn, obegränsad användning av huva och ved. Sov Lapplands sötaste drömmar i MATRI´s designbädd.

Produktbild

Stuga II

starts from 90 € / 1 night

Timmerstuga vid sjön, interiör och textilier av hög kvalitet, ca 26 m2, för 1-4 personer. Tomten har totalt två timmerstugor och en främre herrgård, två strandbastur och två tälttält i namnet. Slutstädning ingår inte i dagspriset, 35 euro.

Den större stugan (ca 28 m) rymmer 1-6 personer. Stugans skatter är de tysta sängarna i sin MATRI, där sinne och kropp vilar lika. I köket kan du laga semestermåltider och frukost, medan du äter kan du njuta av sjöutsikten inomhus eller på din privata terrass. Njut av traditionell stugmat. Strandbastun är uppvärmd på kvällarna, och du kan ange vid bokning om du vill ha en bastu för din egen grupp, liksom när som helst.

Vi har investerat i bra kull på Metsä Kolo. I dubbelsängen sover du i den lyxiga sängen MATRI Hilja. Täcken och kuddar produceras av Wool och Peite -företaget i Björneborg. De lanserade de unika ekologiska finska fårullsprodukterna 2019. På loftet kan du pilla med hästdragen fårfot. Lakan tillverkas av Finlayson, påslakan är lyxiga Jesus -linne. Du kan också hoppas på Tom of Finland satin påslakan när du bokar. Metsä-handdukar är högkvalitativ produktion av Lapua Kankureide från Lapua.

Bekvämligheter:

 • lyxig dubbelsäng / enkelsängar
 • två robusta futoner på loftet och en futon bäddsoffa för två
 • kök: Kyl-frys, liten spis, kaffe och vattenkokare, termos, porslin, vinglas och karaff, mikrovågsugn
 • transportera vatten från gårdens egen brunn
 • matbord, soffa, öppen spis, garderob, radiator, TV, linnegardiner
 • privat terrass - två stolar, bänk och innergård
 • en kvällsbastu ingår i priset
 • huss byggnad ca 30 m, kvinnors huussi - herr huussi

Den mindre stugan (ca 26 m2) passar bra för 1-4 personer. Stugans skatter är dess inhemska futoner i hästhår, där sinne och kropp vilar lika. I köket kan du laga semestermåltider och frukost, medan du äter kan du njuta av sjöutsikten inomhus eller på terrassen. Njut av traditionell stugmat. Strandbastun är uppvärmd på kvällarna, och du kan ange vid bokning om du vill ha en bastu för din egen grupp, liksom när som helst.

Vi har investerat i bra kull på Metsä Kolo. Futons, filtar och kuddar produceras av Villa och Peite -familjeföretaget i Björneborg. De lanserade Suomenlampas unika ekologiska ullprodukter under 2019. Lakan är gjorda av Finlayson, påslakan från underbara Jesus linne. Du kan också begära Tom of Finland satin påslakan när du bokar. Metsä-handdukar är högkvalitativ produktion av Lapua Kankureide från Lapua.

Bekvämligheter:

 • dubbelsäng med futons (ej separat)
 • dubbel bäddsoffa
 • kök: Kyl-frys, liten spis, kaffe och vattenkokare, termoskanna, porslin, vinglas och karaff, mikrovågsugn
 • transportera vatten från gårdens egen brunn
 • matbord, soffa, öppen spis, radiator, garderob, linnegardiner, TV
 • privat terrass - två stolar och en gunga
 • en kvällsbastu ingår i priset
 • huss byggnad ca 30 m, kvinnors huussi - herr huussi

Bekväma rum

Det finns två rum att hyra på övervåningen i huvudbyggnaden i Metsä Kolo - som vi kallar Villa. I våra hemtrevliga rum som heter Saarijärvi och Joutsenlampi sover du underbart i MATRIs lyxiga Hilja-dubbelsängar och sängkläder av hög kvalitet.

Produktbild

Rum Saarijärvi

69 € / 1 night

I framhuset vid sjöstranden, ett rum för 1-2 personer på övervåningen, cirka 18 m2. Fantastiska sängar och en separat garderob. De gemensamma toaletterna och köket ligger på nedervåningen. Du kan laga mat i stugan eller vid spisen.

Produktbild

Itäinen vintti

69 € / 1 night

I ett radhus vid sjöstranden, ett rum för 1-3 personer på övervåningen, cirka 20 m2. Designbäddar, bäddsoffa och eget kylskåp. Toalett och kök delas på nedervåningen. 

Itäinen vintti

Övervåningen rum i ett hus med ett träsk och skog landskap, 1-3 personer ca 18 m2. Fönstret erbjuder utsikt över svansdammen och skogen, luftriktningen är österut. På våren kan du se svanar och måsar bo i dammen. Du sover i den lyxiga dubbelsängen MATRIN Hilja, sängkläder av hög kvalitet av naturmaterial möjliggör söta drömmar. Linne Metsä handdukar kröna nöjet att bastu.

Bekvämligheter

 • MATRI Tyst dubbelsäng / enkelsängar
 • lyxiga sängkläder och textilier
 • Kylskåp, matbord, bäddsoffa
 • Toalett nere
 • Kvällsbastu
 • Matlagning i grillskjulet och i det gemensamma köket
 • tidningar, Gloria, Glorian Home, Cottage, Hunters, Forest, etc. 

NOTERA! Slutstädning kostar 20,00 EUR

 
 

Läntinen vintti

På övervåningen rum med sjöutsikt, 1-2 personer ca 16 m2 och en garderob. Fönstret erbjuder utsikt över Saarijärvi och skogen, Ilmansuunta ligger i väster.
Vid kallt väder kan du se norrskenet direkt från sängen. Du sover i den lyxiga MATRIN Quiet Double Bed, högkvalitativa hushållssängar av naturmaterial möjliggör söta drömmar.
Linne Metsä handdukar kröna nöjet att bastu.

Bekvämligheter

 • MATRI Tyst dubbelsäng
 • lyxiga sängkläder och textilier
 • Kylskåp, matbord
 • Garderob
 • Toalett nere
 • Kvällsbastu
 • Matlagning i grillskjulet och i det gemensamma köket
 • tidningar, Gloria, Glorian Home, Cottage, Hunters, Forest, etc. 
 

NOTERA! Slutstädning kostar 20,00 EUR

Natthimlen

Produktbild

Arctic wildCamp

35 € / 1 natt

Du biter av en campingfluga, är det trångt i campingområden, är husvagnar eller buller från motorfordon på skogsvägar som går på nerverna? Lämplig för dem som är intresserade av camping i Arktis, även med ofullständiga fältkunskaper, eftersom hjälp och råd finns och utrustning kan hyras mot en extra kostnad. Medel / krävande boende alternativ. Upptäck Metsä Kolos Arctic WildCamp, ett tältparadis för individualister.    

Produktbild

Trätält TENTSILE

180 € / 1 night

Trä tält vid vattnet, för tre personer. Tältets transparenta och täta insektsnät skyddar från vinden, andningsluften förblir frisk. 

Produktbild

Arctic X-treme

45 € / 1 natt

Vill du prova dina gränser och sova i vinterfrosten i ett litet hål under granen, beundra norrskenet eller månskenet? Eller på en nattlös natt vid en strandkollision vid klart vatten sjön Hietajärvi. Tält på kanten av ett träsk? Låt oss veta vad som intresserar dig, vi samlar övernattningsläger, värmer upp kvällsbastun och skämmer bort dig med en varm frukost. Vi kommer att värma bastun om du inte lyckas övernatta i den vilda Pohjola i första omgången.      

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.