Majoitus­vaihtoehdot

Metsä Kolon majoituksista voit valita mieleisesi pesäkolon mökistä huvilaan ja huoneista tentsileen tai uniin kuusen juurella. Ranuan Saarijärven rauhoittavassa ympäristössä viihdyt pidempäänkin, ja majoituksissamme voit valmistaa itse ruokasi tai tilata meiltä metsäisiä makuelämyksiä. Sauna lämpeää toiveidesi mukaan, ja pääset nauttimaan järvimaisemasta ihaniin Lapuan Kankureiden Metsä-pyyhkeisiin kääriytyneenä.

Metsä Kolo tunnetaan hyvistä unista, jonka takaavat rauhoittavan luonnonympäristön lisäksi laadukkaat vuoteet ja petivaatteet. Olemme panostaneet hyviin kotimaisiin pehkuihin, jotka koostuvat ylellisistä MATRIn Hilja-sängyistä, porilaisen Villa ja Peite-perheyrityksen hevosenjouhi-futoneista, suomenlampaan villasta tehdyistä peitteistä ja tyynyistä. Lakanat ovat Finlaysonin tuotantoa, pussilakanat ovat ylelliset Jesus-pellavaiset. Voit myös varatessasi toivoa Tom of Finland-satiini pussilakanat.

Hirsimökit

Saarijärven kuvankauniilla rannalla sijaitsee kaksi perinteistä hirsimökkiä, joissa vietät leppoisaa lomaa järvimaiseman äärellä ja nukut makoisia unia ihanissa vuodevaatteissamme. Mökkivarauksia ja kyselyitä otamme mielellään vastaan sähköpostitse ja puhelimitse. Voit samalla ilmoittaa saapumisajankohdan ja muita lomaasi liittyviä toiveita ja seikkoja.

Product image

Metsä Kolo M1

alkaen 115 € / 1 yö

noin 28 m2, 1 - 6 henkilölle. Perinteinen hirsimökki järven rannalla, laadukkaat tekstiilit ja sisustus. Hintaan sisältyy mahtavat löylyt rantasaunassa, raikas kaivovesi omasta kaivosta, rajaton huussin käyttö sekä polttopuut. Nuku Lapin makoisimmat unet MATRI´n design-sängyssä.

Product image

Metsä Kolo M2

alkaen 90 € / 1 yö

noin 26 m2, 1 - 4 henkilölle. Perinteinen hirsimökki järven rannalla, laadukas sisustus ja tekstiilit. Hintaan sisältyy mahtavat löylyt rantasaunassa, raikas kaivovesi omasta kaivosta, rajaton huussin käyttö sekä polttopuut. Nuku Lapin makoisimmat unet kotimaisilla hevosenjouhi futoneilla.

Suurempaan mökkiin (n. 28 m) majoittuu 1-6 henkeä. Mökin aarteita ovat sen MATRIn Hilja-sängyt, missä mieli ja keho lepäävät yhtä lailla. Keittiössä voit valmistaa lomaruoat ja aamupalat, syödessä nauttia järvimaisemasta sisällä tai omalla terassilla. Nauti perinteisestä mökkimeiningistä. Rantasauna lämpiää iltaisin, ja voit varatessasi ilmoittaa, jos toivot saunoa omassa porukassa, sekä mahdollisen kellonajan.

Olemme panostaneet hyviin pehkuihin Metsä Kolossa. Parivuoteessa nukut ylellisessä MATRIn Hilja-sängyssä. Peitteet sekä tyynyt ovat Villa ja Peite-yrityksen tuotantoa Porista. He lanseerasivat ainutlaatuisen ekologiset suomenlampaan villatuotteet vuonna 2019. Parvella voit pötkötellä hevosenjouhifutonilla. Lakanat ovat Finlaysonin tuotantoa, pussilakanat ovat ylelliset Jesus-pellavaiset. Voit myös varatessasi toivoa Tom of Finland-satiini pussilakanat. Metsä-pyyhkeet ovat Lapuan Kankureiden laadukasta tuotantoa Lapualta.

Mukavuudet:

 • luksus parivuode/kaksi erillistä sänkyä
 • kaksi jämäkkää futonia parvella sekä futonvuodesohva kahdelle
 • keittiö: jääkaappipakastin, pieni liesi, kahvin- ja vedenkeitin, termoskannu, astiasto, viinilasit ja -karahvi, mikro
 • kantovesi pihan omasta kaivosta
 • ruokapöytä, sohva, kamiina, vaatekaappi, lämpöpatteri, tv, pellavaiset verhot
 • oma terassi – kaksi tuolia, penkki sekä pihakeinu
 • iltasauna kuuluu hintaan
 • huussirakennus noin 30 m, naisten huussi – miesten huussi

Pienempään mökkiin (n. 26 m2) sopii hyvin 1-4 henkeä. Mökin aarteita ovat sen kotimaiset hevosenjouhi futonit, missä mieli ja keho lepäävät yhtä lailla. Keittiössä voit valmistaa lomaruuat ja aamupalat, syödessä nauttia järvimaisemasta sisällä tai terassilla. Nauti perinteisestä mökkimeiningistä. Rantasauna lämpiää iltaisin, ja voit varatessasi ilmoittaa, jos toivot saunoa omassa porukassa, sekä mahdollisen kellonajan.

Olemme panostaneet hyviin pehkuihin Metsä Kolossa. Futonit, peitteet ja tyynyt ovat Villa ja Peite-perheyrityksen tuotantoa Porista. He lanseerasivat Suomenlampaan ainutlaatuisen ekologiset villatuotteet vuonna 2019. Lakanat ovat Finlaysonin tuotantoa, pussilakanat upeasta Jesus-pellavasta. Voit myös varatessasi pyytää Tom of Finland-satiiniset pussilakanat. Metsä-pyyhkeet ovat Lapuan Kankureiden laadukasta tuotantoa Lapualta.

Mukavuudet:

 • parivuode futoneilla (ei erillisinä)
 • vuodesohva kahdelle
 • keittiö: jääkaappipakastin, pieni liesi, kahvin- sekä vedenkeitin, termoskannu, astiasto, viinilasit ja -karahvi, mikro
 • kantovesi pihan omasta kaivosta
 • ruokapöytä, sohva, kamiina, lämpöpatteri, vaatekaappi, pellavaiset verhot, tv
 • oma terassi – kaksi tuolia sekä pihakeinu
 • iltasauna kuuluu hintaan
 • huussirakennus noin 30 m, naisten huussi – miesten huussi

Viihtyisät huoneet

Metsä Kolon päärakennuksen – jota kutsumme Huvilaksi – yläkerrassa sijaitsee kaksi vuokrattavaa huonetta. Kotoisissa Saarijärvi ja Joutsenlampi-nimisissä huoneissamme nukut ihanasti ylellisissä MATRIn Hilja-parivuoteissa ja laadukkaissa kotimaisissa petivaatteissa.

Product image

Itäinen vintti

69 € / 1 yö

Järven rannalla sijaitsevassa rintamamiestalossa yläkerroksen 1-3 hengen huone, noin 20 m2. Design-vuoteet, vuodesohva sekä oma jääkaappi. WC ja keittiö yhteiskäytössä alakerrassa. 

Product image

Läntinen vintti

69 € / 1 yö

Järven rannalla sijaitsevassa rintamamiestalossa yläkerroksen 1-2 hengen huone, noin 18 m2. Upeat vuoteet sekä erillinen vaatekomero. Yhteiskäytössä olevat WC ja keittiö ovat alakerrassa. Ruokaa voit valmistaa kodassa tai tulistelupaikalla.

Itäinen vintti

Rintamamiestalon yläkerrassa sijaitseva huone suo- sekä metsämaisemalla, 1-3 hlö noin 18 m2. Ikkunasta avautuu näkymä joutsenlammelle sekä metsään, ilmansuunta on itään päin. Keväällä voit seurata joutsenten ja lokkien pesintää lammella. Nukut ylellisessä MATRIN Hilja-parivuoteessa, laadukkaat kotimaiset petivaatteet luonnonmateriaaleista mahdollistavat makeat unet. Pellavaiset Metsä-pyyhkeet kruunaavat saunomisen nautinnon.

Mukavuudet

 • MATRI Hilja-parivuode / erilliset sängyt
 • ylelliset petivaatteet ja tekstiilit
 • Jääkaappi, ruokapöytä, vuodesohva
 • Wc alakerrassa
 • Iltasauna
 • Keittomahdollisuus grillikatoksessa sekä yhteiskeittiössä
 • aikakausilehtiä, Gloria, Glorian Koti, Mökki, Metsästäjät, Metsä yms. 

HUOM! Loppusiivous maksaa EUR 20,00

 
 

Läntinen vintti

Rintamamiestalon yläkerrassa sijaitseva huone järvimaisemalla, 1-2 hlö noin 16 m2 sekä vaatekomero. Ikkunasta avautuu näkymä Saarijärvelle sekä metsään, ilmansuunta on länteen päin.
Kylmänä aikana bongaat revontulet suoraan sängystä. Nukut ylellisessä MATRIN Hiljaparivuoteessa, laadukkaat kotimaiset petivaatteet luonnonmateriaaleista mahdollistavat makeat unet.
Pellavaiset Metsä-pyyhkeet kruunaavat saunomisen nautinnon.

Mukavuudet

 • MATRI Hilja-parivuode
 • ylelliset petivaatteet ja tekstiilit
 • Jääkaappi, ruokapöytä
 • Vaatehuone
 • Wc alakerrassa
 • Iltasauna
 • Keittomahdollisuus grillikatoksessa sekä yhteiskeittiössä
 • aikakausilehtiä, Gloria, Glorian Koti, Mökki, Metsästäjät, Metsä yms. 
 

HUOM! Loppusiivous maksaa EUR 20,00

Yö taivasalla

Product image

Arctic wildCamp

35 € / 1 yö

Sinä telttailukärpäsen puraisema, tympiikö tungos retkeilyalueilla, käyvätkö karavaanarit tai metsäautoteiden moottorikulkuneuvojen melu hermoille? Soveltuu arktisisessa luonnossa leireilystä kiinnostuneille, myös puutteellisin erätaidoin, sillä apua ja neuvoja on tarjolla ja välineitäkin vuokrattavissa lisämaksusta. Keskitason / vaativan tason majoitusvaihtoehto. Löydä Metsä Kolon arktinen WildCamp, individualistien telttaparatiisi.    

Product image

Unten maille taivasalla

45 € / 1 yö

Haluatko kokeilla rajojasi ja nukkua talvipakkasilla kuusen alla pienessä kolossa, revontulia tai kuutamoa ihaillen? Tai yöttömässä yössä rantatörmällä kirkasvetisen Hietajärven äärellä. Telttailla suon reunalla? Kerro meille mikä juuri sinua kiinnostaa, keräämme yöpymiskamppeet valmiiksi, lämmitämme iltasaunan ja hemmottelemme sinua lämpimällä aamiaisella. Lämmitämme saunatuvan, jos yöpyminen villissä pohjolassa ei onnistuisi ensimmäisellä kierroksella.      

Product image

Puuteltta TENTSILE

180 € / 1 yö

Puuteltta veden äärellä, kolmen henkilön yöpymiseen. Teltan läpinäkyvä ja tiheä hyönteisverkko suojaa tuulelta, hengitysilma pysyy raikkaana. 

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.