Majoitus­vaihtoehdot

Metsä Kolon majoituksista voit valita mieleisesi pesäkolon mökistä huvilaan ja huoneista tentsileen tai uniin kuusen juurella. Ranuan Saarijärven rauhoittavassa ympäristössä viihdyt pidempäänkin, ja majoituksissamme voit valmistaa itse ruokasi tai tilata meiltä metsäisiä makuelämyksiä. Sauna lämpeää toiveidesi mukaan, ja pääset nauttimaan järvimaisemasta ihaniin Lapuan Kankureiden Metsä-pyyhkeisiin kääriytyneenä.

Metsä Kolo tunnetaan hyvistä unista, jonka takaavat rauhoittavan luonnonympäristön lisäksi laadukkaat vuoteet ja petivaatteet. Olemme panostaneet hyviin kotimaisiin pehkuihin, jotka koostuvat ylellisistä MATRIn Hilja-sängyistä, porilaisen Villa ja Peite-perheyrityksen hevosenjouhi-futoneista, suomenlampaan villasta tehdyistä peitteistä ja tyynyistä. Lakanat ovat Finlaysonin tuotantoa, pussilakanat ovat ylelliset Jesus-pellavaiset. Voit myös varatessasi toivoa Tom of Finland-satiini pussilakanat.

Hirsimökit

Saarijärven kuvankauniilla rannalla sijaitsee kaksi perinteistä hirsimökkiä, joissa vietät leppoisaa lomaa järvimaiseman äärellä ja nukut makoisia unia ihanissa vuodevaatteissamme. Mökkivarauksia ja kyselyitä otamme mielellään vastaan sähköpostitse ja puhelimitse. Voit samalla ilmoittaa saapumisajankohdan ja muita lomaasi liittyviä toiveita ja seikkoja.

Product image

Metsä Kolo M1

alkaen 125 € / Tag

noin 28 m2, 1 - 6 henkilölle. Perinteinen hirsimökki järven rannalla, laadukkaat tekstiilit ja sisustus. Hintaan sisältyy mahtavat löylyt rantasaunassa, raikas kaivovesi omasta kaivosta, rajaton huussin käyttö sekä polttopuut. Nuku Lapin makoisimmat unet MATRI´n design-sängyssä.

Product image

Metsä Kolo M2

alkaen 100 € / Tag

noin 26 m2, 1 - 4 henkilölle. Perinteinen hirsimökki järven rannalla, laadukas sisustus ja tekstiilit. Hintaan sisältyy mahtavat löylyt rantasaunassa, raikas kaivovesi omasta kaivosta, rajaton huussin käyttö sekä polttopuut. Nuku Lapin makoisimmat unet kotimaisilla hevosenjouhi futoneilla.

Metsä Kolo M1

 

Mukavuudet:

 • luksus parivuode/kaksi erillistä sänkyä
 • futonvuodesohva kahdelle ja kaksi futonia parvella
 • keittiö: jääkaappipakastin, pieni liesi, kahvin- ja vedenkeitin, termoskannu, astiasto, viinilasit ja -karahvi, mikro
 • kantovesi pihan omasta kaivosta
 • ruokapöytä, sohva, kamiina, vaatekaappi, lämpöpatteri, tv, pellavaiset verhot
 • oma terassi – kaksi tuolia, penkki sekä pihakeinu
 • iltasauna kuuluu hintaan
 • huussirakennus noin 30 m, naisten huussi – miesten huussi

 

HUOM! Loppusiivous maksaa EUR 45,00

 Metsä Kolo M2

 

Mukavuudet:

 • parivuode futoneilla (ei erillisinä)
 • vuodesohva kahdelle
 • keittiö: jääkaappipakastin, pieni liesi, kahvin- sekä vedenkeitin, termoskannu, astiasto, viinilasit ja -karahvi, mikro
 • kantovesi pihan omasta kaivosta
 • ruokapöytä, sohva, kamiina, lämpöpatteri, vaatekaappi, pellavaiset verhot, tv
 • oma terassi – kaksi tuolia sekä pihakeinu
 • iltasauna kuuluu hintaan
 • huussirakennus noin 30 m, naisten huussi – miesten huussi

 

HUOM! Loppusiivous maksaa EUR 45,00

Viihtyisät huoneet

Metsä Kolon päärakennuksen – jota kutsumme Huvilaksi – yläkerrassa sijaitsee kaksi vuokrattavaa huonetta. Kotoisissa Läntinen ja Itäinen vintti -nimisissä huoneissamme nukut ihanasti ylellisissä MATRIn Hilja-parivuoteissa ja laadukkaissa kotimaisissa petivaatteissa.

Product image

Itäinen vintti

95 € / Tag

Järven rannalla sijaitsevassa rintamamiestalossa yläkerroksen 1-3 hengen huone suo- ja metsämaisemalla, noin 20 m2. Upeat design-vuoteet, vuodesohva sekä oma jääkaappi. Yhteiskäytössä olevat WC ja keittiö ovat alakerrassa. Ruokaa voit valmistaa kodassa tai tulistelupaikalla.

Product image

Läntinen vintti

95 € / Tag

Järven rannalla sijaitsevassa rintamamiestalossa yläkerroksen 1-2 hengen huone järvimaisemalla, noin 18 m2. Upeat design-vuoteet, erillinen vaatekomero ja oma jääkaappi. Yhteiskäytössä olevat WC ja keittiö ovat alakerrassa. Ruokaa voit valmistaa kodassa tai tulistelupaikalla.

Itäinen vintti

 

Mukavuudet

 

 • MATRI Hilja-parivuode / erilliset sängyt
 • ylelliset petivaatteet ja tekstiilit
 • Jääkaappi, ruokapöytä, vaatehuone
 • Wc alakerrassa
 • Iltasauna
 • Keittomahdollisuus grillikatoksessa sekä yhteiskeittiössä
 • aikakauslehtiä: Gloria, Glorian Koti, Mökki, Metsästäjät, Metsä yms. 

 

HUOM! Loppusiivous maksaa EUR 20,00

Läntinen vintti

 

Mukavuudet

 

 • MATRI Hilja-parivuode / erilliset sängyt
 • ylelliset petivaatteet ja tekstiilit
 • Jääkaappi, ruokapöytä, vaatehuone
 • Wc alakerrassa
 • Iltasauna
 • Keittomahdollisuus grillikatoksessa sekä yhteiskeittiössä
 • aikakauslehtiä: Gloria, Glorian Koti, Mökki, Metsästäjät, Metsä yms. 

 

HUOM! Loppusiivous maksaa EUR 20,00

Yö taivasalla

Product image

Puuteltta TENTSILE

250 € / Tag

Puuteltta veden äärellä, kolmen henkilön yöpymiseen. Teltan läpinäkyvä ja tiheä hyönteisverkko suojaa tuulelta, hengitysilma pysyy raikkaana. 

Product image

Unten maille taivasalla

75 € / Tag

Haluatko kokeilla rajojasi ja nukkua talvipakkasilla kuusen alla pienessä kolossa, revontulia tai kuutamoa ihaillen? Tai yöttömässä yössä rantatörmällä kirkasvetisen Hietajärven äärellä. Telttailla suon reunalla? Kerro meille mikä juuri sinua kiinnostaa, keräämme yöpymiskamppeet valmiiksi, lämmitämme iltasaunan ja hemmottelemme sinua lämpimällä aamiaisella. Lämmitämme saunatuvan, jos yöpyminen villissä pohjolassa ei onnistuisi ensimmäisellä kierroksella.      

Product image

Arctic wildCamp

38 € / Tag

Sinä telttailukärpäsen puraisema, tympiikö tungos retkeilyalueilla, käyvätkö karavaanarit tai metsäautoteiden moottorikulkuneuvojen melu hermoille? Soveltuu arktisisessa luonnossa leireilystä kiinnostuneille, myös puutteellisin erätaidoin, sillä apua ja neuvoja on tarjolla ja välineitäkin vuokrattavissa lisämaksusta. Keskitason / vaativan tason majoitusvaihtoehto. Löydä Metsä Kolon arktinen WildCamp, individualistien telttaparatiisi.    

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.