Arctic wildCamp

35 € / 1 natt

Hos oss är du garanterat lugn, eftersom du är fri att välja din egen tältplats från vårt 130 hektar stora område, som omfattar totalt fyra kilometer strandlinje, också vid Hietajärvi med klart vatten. Så det finns gott om kanot-, bad- och fiskemöjligheter - med ankaret kan du leta efter din egen jordgubbsplats för din camping. Du kan komma till oss även om du är osäker på dina egna batch -färdigheter, eftersom du samtidigt kan njuta av våra vilda tjänster:

 • timmerbastun värms upp på kvällarna / på begäran - eller så kan du värma den själv
 • lyxiga bastuhanddukar i linne
 • obegränsad användning av huss i Camp
 • färskt brunnvatten från din egen bakgård
 • öppen spis och grillskjul, kylskåp, ved och övervakad parkering 
 • en tältplats för ditt eget tält

En varmhjärtad entreprenörsfamilj välkomnar dig och hjälper och ger dig råd när det behövs. Tjänsterna från din bas Metsä Kolo följer alla principerna för hållbar turism.

Vi kan också skapa en färdig miljö för övernattningar och aktiviteter, vi hyr också:

 • Tentsile Safari Stingray 3Gträ tältdike 
 • hållbara dunsovsäckar, innersäckar blandad värmemattor
 • förankra kanoter, också över natten 
 • verktyg för bärplockning, trangi, tält, campingyxa etc. 
 • RV parkeringsplats i vår Metsä park EUR 25 € / dag per person inkl. Strandbastu, övervärmare

 

Utrustning

bastu på land, uthus

Yard tillbehör

grill, trädgård, terrass

Köksredskap

kylskåp

Parkering

uttag för biluttag, parkeringsplats

Tillgänglighet

lämplig för barn

Aktiviteter

fiske, vandring, paddla kanot, ridning, simning, plockning, cykla, skridskoåkning, jakt, motorsläde, båtliv, sightseeing, aktiviteter för barn

Begränsningar

Husdjur tillåtet

Produktbild

Gjorde turné

från 120 € / 2 timmar

Ge dig ut på en 2-3 timmars guidad tur i naturen med en utbildad lokal naturproduktrådgivare (ört-, bär- och svamprådgivare) och en vildmarksguide. 

Produktbild

Indiankanot i Simojärvi-sjön

från 65 € / 4 timmar

Den stora Simojärvi-sjön (14 km från Metsä Kolo) är perfekt för vattenutflykter.

Produktbild

Med en lokal fiskare för nät

65 € / 3 timmar

Bra tillfälle att bli en fiskares vän på sik / gädda eller hästnät. 

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.