Vastuullisuus

Metsä Kolo on vastuullinen toimija

Yrityksen arvoina ja perusajatuksena ovat vastuullisuus, kestävä kehitys ja halu edesauttaa omalta osaltamme meidän kaikkien hyvinvointia. Ekologinen elämäntapa ja luontoarvojen kunnioittaminen ovat meille itsestäänselvyys.

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita, kotimaisia vaihtoehtoja. Olemme panostaneet liinavaatteissa, vuoteissa ja vuodevaatteissa ekologisiin luonnonmateriaaleihin. Saunassa tarjoamme käyttöösi Metsä Kolon luomusaippuan. Kaikki käyttämämme puhdistus- ja pesuaineet ovat luonnollisesti ympäristöystävällisiä.

Ruokapöydässä suosimme luonnonantimia, lähellä tuotettua sekä luomuravintoa. Raikas juomavetemme on aitoa pohjavettä, jota saamme pihapiirissä olevasta kaivostamme. Olemme ylpeitä puhtaasta luonnonvedestämme.

Vastuullisesti hoitamamme metsätila kompensoi vieraidemme matkustamisesta aiheutuneet päästöt. Kerromme mielellämme lisää metsän hoidosta. Käyttämämme sähkö on ekosähköä. Kierrätämme jätteet (paperin, pahvin, lasin, metallin sekä muovin) ja kompostoimme biojätteet. Kamiinat ja sauna lämpenevät oman metsän puulla. Varmistamme kaikessa toiminnassamme, että ympäristömme säilyy puhtaana myös seuraaville sukupolville ja että kuvankauniilla Saariharjulla on mukava elää ja vierailla nyt ja tulevaisuudessa.

Visit Finlandin laatimat valtakunnalliset kestävän matkailun periaatteet ovat näkyvillä toimintaympäristössämme.

Metsä Kololle myönnettiin joulukuussa 2021 edelläkävijäyrityksen statuksella Sustainable Travel Finland-tunnus. Tunnus osoittaa, että toimintamme ei ole ainoastaan vastuullista, ekologista ja kestävällä pohjalla, vaan olemme näissä teemoissa myös valtakunnallinen suunnannäyttäjä koko matkailualalla.

Biostays- kumppanina olemme sitoutuneet useisiin toimenpiteisiin ympäristön suojelemiseksi ja päästöjen vähentämiseksi. Lisätietoja kumppanuudesta: https://www.biostays.com/about/

Koska vastuullisuus on meille tärkeä arvo, kaikki Metsä Kolossa käyttämämme sähkö on ekologisesti tuotettua uusiutuvaa energiaa. Käytämme sähköä viisaasti ja säästeliäästi. Pidämme rakennusten sisälämpötilat maltillisena, mutta miellyttävänä. Ulkona käyttämämme energiapihit LED-valot sammuvat automaattisesti klo 22. Katuvaloja käytämme vain tarvittaessa ja vieraidemme pyynnöstä.

Olemme osa Green Care Finland -yhdistystä. Olemme sitoutuneet yhdistyksen eettisiin periaatteisiin, jotka ovat luonnon elvyttävyyden arvostaminen, kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut sekä paikallisen kulttuurin ylläpito.

For signing the pledge please visit https://www.visitfinland.com/sustainable-finland-pledge/.

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.