Ein Geheimtipp für Dein Urlaub in Finnland

Herzlich willkommen zu uns!

In Metsä Kolo kannst du richtig abschalten: genieß den Duft des finnischen Waldes, die Ruhe Lapplands sowie die Geschenke der arktischen Natur. Vergiß den Alltag beim entspannen am See, beim knisternden Feuer und beim sicheren Bewegen in der Umgebung.

Wir verwöhnen dich gerne. Wir tun alles mit ganzem Herzen, glauben an nachhaltige Entwicklung, Toleranz und Authentizität. Willkommen bei uns in Metsä Kolo in Ranua, zum Genießen und Erholen.

Hütten & Co

Mökki_ulko_talvi2

Blockhütten

ab 90 € / Nacht

Traditionelle Blockhütte am See.
Erlebe das finnische Mökki-Leben mit Kamin, Plumpsklo und Wasser von eigenem Brunnen.

Zimmer

Zimmer

ab 65 € / Nacht

In oberen Stock des Haupthauses mit Aussicht zur See und dem Wald. Bewundere die Nordlichter aus dem Bett aus, eingewickelt in die kuscheligen Leinenbettwäsche.

Tentsile_kesä1

Baumzelt

180 € / Nacht

Ein Zelt, das an Bäumen befestigt ist und in der Luft schwebt. Direkt am Wasser, für drei Personen. Das transparente und dichte Insektennetz lässt erfrischende Brise herein, schützt aber vor Wind. Vergiß die Hitze, Feuchtigkeit und Unebenheiten der Erde, träum süß unter dem Himmel.

 

Metsakolo-placeholder-Taivasalla

Arktisches X-treme

45 € / Nacht

Möchtest du deine Grenzen austesten und eine arktische Winternacht unter einer Fichte schlafen, die Nordlichter, das Sternenhimmel und Mondlicht bewundern? Oder eine Nacht unter der Sonne am menschenleeren Strand, oder vielleicht zelteln am Moor? Just name it - wir helfen dir bei der Verwirklichung.

Unvergessliche Erfahrungen

Product image

Geführter Tour

starts from 120 € / 2 Stunden

Lähde pätevän paikallisen luonnontuoteneuvojan (yrtti-, marja- ja sienineuvoja) ja eräoppaan matkaan luontoon opastetulle 2- 3 h retkelle.

Product image

Kanootti Saarijärvellä

starts from 35 € / 4 Stunden

Melontaa omasta mökkirannasta käsin.

Product image

Stand Up Paddle

30 € / 4 Stunden

Unser großes SUP-board bietet der ganzen Familie Wasserspaß. Direkt vor der Hütte am Strand gehts los.

Blog

Kesäkuu 2021

Luonto herää kukkaan Lapin vuodenajat ovat kaikki itsessään kokemisen arvoiset, olen rikas kun sain mahdollisuuden asettua asumaan luonnon keskelle. Kesäkuu oli tänä vuonna hyvin helteinen, en olisi millään uskonut hellejaksojen jatkuvan näinkin pitkään. Kauniin ja lumisen talven jälkeen iho saa hengittää, nautin kun saan tuntea veden, tuulen ja auringon kehollani.

Lue kokonaan »

Simojärvi-Soppana – löytämätön helmi

Tympiikö tungos retkeilyalueilla ja niiden ruuhkaisilla parkkipaikoilla? Meillä on tarjolla täällä Etelä-Lapissa kohde, joka on vielä löytämätön helmi! Simojärven (63,7 km²) ja Soppanan 11 (km²) ainutlaatuisen upea retkeilyalue Ranuan ja Posion maastossa on luontokohde, jollaisesta olet jo tunnettujen retkipaikkojen väentungoksessa ehtinyt haaveillakin ja miettinyt, onko sellaisia enää olemassakaan.    Simojärvi (pituus 40

Lue kokonaan »

Metsä Kolosta kirjoitettua

Kuluneen vuoden aikana meistä ovat kirjoittaneet eri mediat. Lue lisää siitä, miten Alexandra päätyi ostamaan tilan Ranuan Saariharjulta ja perustamaan Metsä Kolon. Metsä Kolossa pääsee lähelle luontoa – Perhemetsän ostosta paikalliseksi matkailuyrittäjäksi. Alexandra Paulomo muutti perheineen Itävallan Salzburgista Ranuan Saariharjulle hiljaisuuden ja upean luonnon perässä. Nyt heillä on valmiina metsän

Lue kokonaan »

eLyly – Feel the Forest

Olet varmasti kokenut, kuinka luonnossa liikkuminen ja metsän aistiminen saa sydämesi soimaan. Tiesitkö, että nyt pääset valloittamaan myös Suomen talvisen, lumisen luonnon äänettömästi ja päästöttömästi, siis luontoystävällisesti, luontoa kunnioittaen ja luontoarvoja vaalien? Meillä siihen on erinomainen mahdollisuus, sillä meiltä voit varata käyttöösi uuden talvihitin eLylyn, joka on maailman ensimmäinen (Harri Koskisen) huippudesignilla suunniteltu

Lue kokonaan »

Metsä Kolon toinen hyvä hengetär

Olen Kirsi Timonen, kotoisin Ranuan naapuripitäjästä Pudasjärveltä. Olen koulutukseltani kielenkääntäjä ja tehnyt pääasiallisen työurani asiantuntijatehtävissä Nokian palveluksessa Oulussa. Perheellistyttyäni aloin toden teolla haaveilla maallemuutosta. Kuopuksen syntymän jälkeen haave kävikin toteen. Alkuperäinen ajatuksemme oli kylläkin palata minun ja puolisoni kotiseuduille Pudasjärvelle, mutta elämä kuljettikin meidät muutaman kilometrin päähän Pudasjärven rajalta, Ranuan Kelankylään. Vuodet vierivät ja lapset kasvoivat,

Lue kokonaan »

Haluamme jakaa sinulle parhaat vinkkimme Metsä Kolon lumoavaan luontoon ja lähialueiden kiinnostavimpiin käyntikohteisiin.

Metsä Kolosta sanottua

Anne Impiö, Ranua
Read More
Voi apua minkälainen lomanviettopaikka löydettiin Ranualta. Tässä paikassa oli jotenkin niin hyvä tunnelma että sanoinkin että jotain hyviä haltijoita taitaa näillä mailla liikuskella. Takaisin pitää päästä ja äkkiä!
Taava Rimpiläinen, Espoo
Read More
Kiitos Lapin Metsäläiselle! Parhaat unet pellavalakanoissa. Sauna ja uinti puhtaassa järvessä, sekä hillastaminen suolla olivat kesän parhaat elämykset. Ranuan suolle jäi pala sydämestä. Sinne palaan.
Pauliina Mursu, Oulu
Read More
Kävimme viime joulukuussa vierailulla Metsä Kolossa poikaystäväni kanssa. Majoituimme paikan päällä hirsimökissä, oli ihanaa päästä rentoutumaan metsän keskelle etäälle kaupungeista. Paikka oli tosi rauhallinen ja luonnon ympäröimä. Omistajat ovat tosi mukavia, ja tunsimme olomme tervetulleiksi. Söimme illallista nuotion ääressä ja kävimme myös saunomassa, mikä oli mukavaa tilavassa saunassa. Mökkimme oli sopivan kokoinen ja siisti. Viihdyimme siellä hyvin. Suosittelen Metsä Koloa jokaiselle, joka haluaa majoittua metsän keskellä rauhallisessa ympäristössä.
Eva af Heurlin, Berchtesgaden, Tyskland
Read More
Vi tillbringade ett par dagar i oktober 2020 hos Alexandra på fina Metsä Kolo. Vädret var litet ruggigt, men det störde inte vår trivsel. Strandbastuns löylybad var en njutning och ett dopp i det kalla vattnet i sjön Saarijärvi var uppfriskande. Trevligt att få ta del i de gemensamma jobbet att bära ved till bastun och värma bastu ugnen. Skönt var det att sova i bekväma sängarna och sängkläderna var underbart sköna liksom handukarna mm - allt är mycket ekologiskt! Alexandra körde oss omkring och visade omnejden, skogarna, sjöarna, holmen och berättade intressant om alla möjligheter som finns till rekreation och vistelse så nära naturen. Man kan njuta av tystnaden, utan stress eller vara aktiv och njuta av olika naturupplevelser, allt som är gott för både kropp och själ. Tranbären blev oplockade eftersom vi hade oturen med duggregn hela dagen men renskavsgrytan var en smakupplevelse och lingonsylten hemmalagad och såklart av egna lingon. Vi njöt och hade det bra och rekommenderar gärna Alexandras ljuvliga Metsä Kolo!
Hanna LaurenEspoo
Read More
Sinulla on ihana paikka siellä! Upea niemenkärki, aava järvi ja oma suolampi. Olisimme viihtyneet pidempäänkin 🙂 Sängyt ja petivaatteet olivat jokaisen kehun arvoiset. Hankin saman tien peitot perheellemme (mainitsin tilatessa missä olin tuotteisiin tutustunut). Sauna ja järvi ovat juuri sellaiset, mitä suomalainen sielu kaipaa. Aivan parasta oli valmiiksi lämmitetty sauna päivän retkeilyn päätteeksi. Mieli tekee tulla uudelleenkin 🙂 Ja tekisi mieli kokeilla suorastaan asumista siellä pohjoisessa!
Aksu Rautioeteläisestä Suomesta
Read More
Metsä Kolo oli ihanasti luonnon keskellä rauhaisassa paikassa, josta ensin epäilin ettei mökkiä voi näin keskellä metsää löytyäkkään. No mökki kuitenkin löytyi ihanan rauhaisella vastaanotolla <3. Sauna oli kunnioitettavan hyvä.
Previous
Next

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.