eLyly - Känn skogen

Du har verkligen upplevt hur du rör dig i naturen och känner att skogen får ditt hjärta att ringa. Visste du att du nu också kan erövra Finlands vinter, snöiga natur tyst och utsläppsfritt, det vill säga på ett miljövänligt sätt, respektera naturen och vårda naturvärdena? Vi har en utmärkt möjlighet för det, eftersom du kan boka en ny vinterhit från oss, eLyly, som är världens första (Harri Koskinen) elektriska snöskoter designad med toppdesign.

eLyly voitti innovaatiokisan vuonna 2019 ja eteni tuotantoon niin että Metsä Koloon niitä saatiin pari kappaletta ihan ensimmäisestä tuotantoerästä lopputalvella 2021. Nimensä skootteri sai muinaisesta lylystä eli epäparisten suksien vasemman jalan pidemmästä liukusuksesta. Suomalaisessa kansanperinteessä jo Väinämöinen on kulkenut vastaavalla pitkällä liukusuksella revontulten alla… Moderni sähkölumiskootteri mahdollistaa paluun takaisin luonnon rauhaan ja ekologiseen liikkumiseen lumella – ja sellaiseen nykymetsän kävijän tarpeisiin se juuri onkin suunniteltu.

eLylys rammaterial är björkplywood, som återspeglar finska födelserötter, Kalevala och skogsfinligheten. Genom trästammen på eLlyly kan skogens ande flöda genom hela kroppen och göra gott för själen. En snöskoter liknar en elektrisk kickboard. De största skillnaderna är det smala spåret under brädan och den breda skidan, Lyly, i stället för framdäcket. Det smala spåret gör att skotern kan ta sig fram i snön.

Snöskotern är lätt jämfört med en snöskoter; den väger bara 50 kilo med batteriet. Med sin snabbaste hastighet på cirka 25 kilometer i timmen är eLyly säker att använda. Med en laddning kan du mullra 15-20 mil löpningar, beroende på terräng och snöförhållanden. Körning är jämförbar med en elektrisk kickboard, inget separat körkort eller försäkring krävs. eLyly har också fått tillstånd att använda nationalparker.

Visst vill du också uppleva den slutande känslan du upplever när du kryssar på eLyly mitt i tystnaden - på ett roligt, tyst och ekologiskt sätt. eLyly tar dig också närmare naturattraktioner som du inte ens kan åka på en snöskoter. Pasi Kauppinen, som utvecklade eLyy, säger att hållbara sätt att röra sig på vintern är nyckeln till att bevara naturvärden och en bättre värld. Kom och upplev detta enkla och tysta nöje av Finlands snöiga natur på Metsä Kolo!

Se en video om födelsen av eLyly:

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.