Skrivet om Metsä Kolo

Under det senaste året har olika medier skrivit om oss. Läs mer om hur Alexandra slutade köpa en gård i Saaranarju, Ranua och grundade Metsä Kolo.

Skogen i Kolo kan nås nära naturen - från köpet av Perhemetsä till en lokal turistentreprenör. Alexandra Paulomo och hennes familj flyttade från Salzburg, Österrike till Ranua Saariharju på jakt efter tystnad och underbar natur. Nu har de ett boendeföretag med 22 bäddar mitt i skogen.

Läs historien om Lapin Keino här.

När du åker skidor i foderets nationalpark kan du uppleva tystnaden i en hjärtvinter - och det är precis vad en Centraleuropeisk turist nu vill, vet en turistentreprenör som har återvänt till Österrike hemifrån. En turisterentreprenör i österrikisk skidåkning åkte skidor för att utforska Syötte nationalpark och berättade vilka faktorer som lockar turister till Finland.

Läs historien om Iijoki -regionen här.

Itävallasta Ranualle muuttanut Alexandra Paulomo odottaa turisteja Keski-Euroopasta Saariharjun metsään

Lue Business Ranuan uutisartikkeli tästä.

 Metsä Kolo är också av intresse i Österrike.

Läs historien om Salzburger Nachrichten här.Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.