Simojärvi-Soppana - en oupptäckt pärla

Är det trångt med campingområden och deras överbelastade parkeringsplatser? Vi har en destination här i södra Lappland som fortfarande är en oupptäckt pärla! Simojärven (63,7 km²) och Soppanan 11 (km²) det unikt magnifika vandringsområdet i terrängen Ranua och Posio är en naturlig destination som du redan har drömt om i mängderna av välkända vandringsleder och undrat om det fanns några. 

 

Simojärvi (längd 40 km, maxdjup 27 m) är Finlands 50: e största sjö, förtrollande och bländande med sitt klara vatten. Det är också ett av få ”vilda” vatten i Finland som inte är reglerat. Mycket av sjön Simojärvis 40 km långa område ingår i strandskyddsprogrammet, så dess många underbara sandstränder är skyddade i sitt naturliga tillstånd.   

 

Området är idealiskt för vattenvandring, men också för vandring och skogsbruk. Vandringslederna är lätta att navigera och ruttmarkeringarna kommer att återställas sommaren 2021. Soppana-området är en del av det gamla skogsskyddsprogrammet, så att du kan uppleva förtrollning av äldre. En betydande del av detta fantastiska utflyktsmål är en del av Natura 2000 -nätverket, som syftar till att skydda livsmiljöer och arter. Och verkligen, på denna magnifika naturplats har du utrymme att vara och röra dig fritt, utan liv och rörelse. De minnesvärda landskapen Simojärvi och Soppana är lämpliga för både korta dagsturer och vandringar som varar i flera dagar. Det finns också ett skydd i området i södra änden av Porosaari, i Korvanjoki kan du hitta en plats att äta / huss och ett par andra bodar - så det finns ett val för en plats att bo och övernatta.

 

Metsä Kolo ligger bara 14 km från Finlands naturliga underverk, så det fungerar som en utmärkt bas för ditt naturäventyr. Hos oss kan du bo i en timmerstuga, ett rum på övervåningen i huvudhuset, ett Tentsile -trädtält eller ditt eget tält. Om du vill kan vi också hyra ett tält för en övernattningsresa. Vi har också ett par indianska kanoter (mot en extra avgift) att ta med dig till det fantastiska naturäventyret vid sjön Simojärvi. Cykeln kan också ordnas mot en liten avgift om du känner för att njuta av landskapet på en barnvagn.

 

Mer information om områdena Simojärvi och Soppana: 

Rutter i områdena Simojärvi och Soppana i GPX -format:

1) Paasonvaara utkiksled, 5 km 

2) Sjön Paasonjärvi vandringsled, 12 km 

3) Simojärvi vandringsled, 19 km 

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.