Vår historia

På jakt och flicka

Jag är Alexandra Paulomo, en barfota stadion. Jag har bott hela mitt vuxna liv i Salzburg, Österrike, där jag är entreprenör inom turism och evenemangshantering. Jag hade rest till jordens ändar och tillbaka, tills jag sommaren 2018 anlände för första gången till familjeskogen på Saariharju i Ranua. Jag blev känslig och fick en känsla av att jag hör hemma här ..

Genom några vändningar, ändrade planer och tur, köpte vi familjeskogar med min öppna partner för vår egen. Under nästa år reste vi mellan Salzburg och Ranua i rask takt. I oktober 2019 packade jag ihop min son och de mest nödvändiga i en skåpbil, och vi svalkade genom Centraleuropa till finska Lappland.

I påsk 2020 köpte vi Metsä Kolos fastighet, och sedan dess har målarburkar, penslar, en såg och en hyvel fått fart, så att jag kan välkomna lappländska besökare på sin egen väg till de vackra stränderna vid sjön Saarijärvi. Om du inte ser mig vid ankomsten hittar du mig i mitt eget element vid vattnet eller elden, i skogen (en cykelsadel), i bär och svamp som plockar träd eller i en bastu.

Välkommen till min Metsä Kolo Ranua!
- Alexa

Vi uppskattar det

 
Kransar i en träbåt

Sjön och skogen och deras produkter är vår grej, naturcentrerade värden är naturligtvis en viktig del av vår verksamhet. Vi respekterar djupt naturen och dess invånare.

Vår respekt gäller även andra människor. Vi vill vara genuint bra och göra gott - också lägga gott runt, så att alla är bra att vara.

Vi prioriterar alltid kvalitet i vår verksamhet. Hållbarhetsvärden är grunden för vår verksamhet, genom hela kedjan in i minsta detalj. Vårt mål är att vara lyckliga och friska, att må bra tillsammans.

Vi tjänar en återgång till naturen, till enkla saker. Vi försöker slappna av i livet. Vi uppmuntrar dig att stänga av dina smarta enheter, ta en bra bok i din armhålan, håll käften av skogens budskap och lugna dig ner vid sjön, utan press att utföra. Vårt mål är att alla ska kunna hitta sin egen skogsmästare inuti och få lättnad från sina liv. Vi uppmuntrar nyfikenhet eftersom kontinuerligt lärande håller en person i harmoni. Så vi uppmuntrar dig att testa något nytt, lära dig och misslyckas. Vi pratar gärna om landsbygdens utmaningar, arbetet enligt årets cykel och ett liv värt att leva nära naturen.

Vi axlar vårt ansvar och tjänar med våra hjärtan för att göra det bra för våra gäster att vara med oss.

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.