Tarinamme

Suovilla ja tyttö

Olen Alexandra Paulomo, paljasjalkainen stadilainen. Olen asunut koko aikuisikäni Itävallan Salzburgissa, missä toimin yrittäjänä matkailu- ja tapahtumajärjestämisen aloilla. Olin matkustanut maailman ääriin ja takaisin, kunnes kesällä 2018 saavuin ensi kertaa Ranuan Saariharjulla sijaitsevaan sukumetsään. Herkistyin, ja tuli tunne, että tänne kuulun..

Muutaman mutkan, muuttuneiden suunnitelmien ja onnenkantamoisen kautta ostimme sukumetsät avopuolisoni kanssa omaksemme. Seuraavan vuoden aikana matkustimme Salzburgin ja Ranuan väliä tiuhaan tahtiin. Lokakuussa 2019 pakkasin poikani ja tarpeellisimmat tarvittavat pakettiautoon, ja viiletimme läpi Keski-Euroopan Suomen Lappiin.

Pääsiäisenä 2020 ostimme Metsä Kolon kiinteistön, ja siitä hetkestä asti ovat maalipurkit, pensselit, saha ja höylä saaneet vauhtia, jotta voisin toivottaa oman polkunsa kulkijat Lapinkävijät tervetulleeksi keskellä metsää, kuvan kauniin Saarijärven rannalle. Jos et näe minua saapuessasi, löydät minut omassa elementissäni veden tai tulen äärestä, metsästä (pyörän satulasta), marjan ja sienten keruupuuhista tai saunasta.

Tervetuloa Metsä Koloon Ranualle!
– Alexa

Arvomme

 
Seppeleet puuveneessä

Järvi sekä metsä ja niiden antimet ovat meidän juttumme, luontokeskeiset arvot ovat luonnollisesti tärkeä osa yritystoimintaamme. Kunnioitamme syvästi luontoa ja sen asukkeja.

Kunnioituksemme ulottuu myös muihin ihmisiin. Haluamme olla aidosti hyviä ja tehdä hyvää – laittaa myös hyvä kiertämään, jotta kaikkien olisi hyvä olla.

Toiminnassamme pidämme aina laadun etusijalla. Kestävän kehityksen arvot ovat liiketoimintamme pohjana, läpi koko ketjun sen pienimpiä yksityiskohtia myöten. Tavoitteemme on olla onnellinen ja terve, voida yhdessä hyvin.

Palvelemme paluuta luontoon, yksinkertaisten asioiden äärelle. Tavoittelemme elämän leppoistamista. Kannustamme sulkemaan älylaitteet, nappaamaan mainion kirjan kainaloon, hiljentymään metsän sanoman äärelle ja rauhoittumaan järven rannalla, ilman suorittamispaineita. Pyrkimyksemme on, että jokainen voisi löytää oman metsäläisen sisältänsä ja saada siitä elämäänsä huojennusta. Rohkaisemme uteliaisuuteen, sillä jatkuva oppiminen pitää ihmisen vireessä. Kannustamme siis rohkeasti kokeilemaan uutta, oppimaan ja epäonnistumaan. Kerromme mielellämme maaseudun haasteista, töistä vuodenkierron mukaan ja elämänarvoisesta luonnonläheisestä elämästä.

Me kannamme vastuumme ja palvelemme sydämellä, jotta vieraillamme olisi hyvä olla luonamme.

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.