Our story

Suovilla ja tyttö

I am Alexandra Paulomo, born and bred in Helsinki. I have spent my adulthood in Salzburg, Austria, where I worked as a self-employed travel agent and event organiser. I had travelled to the ends of the earth and back until I came to an ancestral forest in the village of Saariharju in Ranua for the first time in my life in the summer of 2018. I became sensitive and I felt that this is the place where I belong to...

After some changes in my plans and with some luck, I bought the family forest with my partner - in a roundabout way. During the next year we travelled frequently between Salzburg and Ranua. In October 2019 I packed my son and the most necessary things into the van, and so we sped through Central Europe to the Finnish Lapland.

At Easter 2020 we bought the housing estate of Metsä Kolo and since then, renovation has been in full swing so that I could welcome those free spirits that like to come to Lapland and stay here in the middle of the forest, on the shore of the very beautiful Lake Saarijärvi. If you don't happen to see me when you arrive here, you will find me in the forest (on bike), picking berries and mushrooms or in sauna.  

Welcome to Metsä Kolo in Ranua!
- Alexa

Arvomme

 
Seppeleet puuveneessä

Järvi sekä metsä ja niiden antimet ovat meidän juttumme, luontokeskeiset arvot ovat luonnollisesti tärkeä osa yritystoimintaamme. Kunnioitamme syvästi luontoa ja sen asukkeja.

Kunnioituksemme ulottuu myös muihin ihmisiin. Haluamme olla aidosti hyviä ja tehdä hyvää – laittaa myös hyvä kiertämään, jotta kaikkien olisi hyvä olla.

Toiminnassamme pidämme aina laadun etusijalla. Kestävän kehityksen arvot ovat liiketoimintamme pohjana, läpi koko ketjun sen pienimpiä yksityiskohtia myöten. Tavoitteemme on olla onnellinen ja terve, voida yhdessä hyvin.

Palvelemme paluuta luontoon, yksinkertaisten asioiden äärelle. Tavoittelemme elämän leppoistamista. Kannustamme sulkemaan älylaitteet, nappaamaan mainion kirjan kainaloon, hiljentymään metsän sanoman äärelle ja rauhoittumaan järven rannalla, ilman suorittamispaineita. Pyrkimyksemme on, että jokainen voisi löytää oman metsäläisen sisältänsä ja saada siitä elämäänsä huojennusta. Rohkaisemme uteliaisuuteen, sillä jatkuva oppiminen pitää ihmisen vireessä. Kannustamme siis rohkeasti kokeilemaan uutta, oppimaan ja epäonnistumaan. Kerromme mielellämme maaseudun haasteista, töistä vuodenkierron mukaan ja elämänarvoisesta luonnonläheisestä elämästä.

Me kannamme vastuumme ja palvelemme sydämellä, jotta vieraillamme olisi hyvä olla luonamme.

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.