Metsäkellintä ohjaajaksi

720 € / 2 yötä

Metsäkellintä on moderni metsälääketieteellinen menetelmä, jonka juuret ovat suomalaisessa metsäyhteydessä. Sitä sävyttääkin metsän syvä kunnioitus ja yhteistyö metsäluonnon kanssa. Sen avulla pääset metsätajunnan tasolle, joka mahdollistaa kehon, mielen ja sielun hyvänolon ja hyvinvoinnin ylläpidon.

Innostavan ilontäyteisessä koulutuksessa paneudutaan metsien lukuisiin  hyvinvointivaikutuksiin, metsäkellinnän mielenkiintoisiin menetelmiin ja avartaviin ohjaustapoihin. Opit esim. rentouttavan puuhengityksen kulun, tutustut salaiseen elinvoimankeskusjärjestelmään ja puhdistaviin värihengityksiin sekä sukellat voimaannuttavien sielunpuiden pariin. 

Kurssiohjaajana toimii metsäkellintämenetelmän kehittänyt Mirja Nylander - metsätieteilijä (MMM), puuhengityksen ohjaaja,  suomalaisen metsäviisauden lähetti sekä metsuri, keruutuoteneuvoja ja metsämystikko.

Koulutuspäiviin kuuluu myös oman kehon, mielen ja sielun puhdistusta esim. kokemuksellisella metsäkellintäretkellä, metsäkellintämäisen  aamuvoimistelun parissa sekä puulämmitteisessä hyvänolonsaunassa. Ohjelmassa on myös lempeää yhdessäoloa, kukoistuskujeita sekä metsäkellintämäisiä vinkkejä. 

Paketti sisältää:

- Ohjaajakoulutuksen, kurssimonisteen ja todistuksen.
- Yöpyminen nais- / miespaikalla laadukkaasti sisustetuissa hirsimökeissä, päätalon huoneissa tai Tentsile-puuteltassa, mikäli kaipaat erittäin metsänläheistä majoitusta.
- makoisat unet: meillä on luonnonmateriaaleista valmistetut sängyt, joissa mieli ja keho lepäävät. Peitteet ja tyynyt lämpöisestä suomenlampaanvillasta. Ihoasi hellivät pellavaiset luksuspetivaatteet ja -saunatekstiilit, kaikki uutta ja ekologista.
- 2 aamupalaa, 2 lounasta, 3 kahvit, 2 päivällistä. Päivällisruokailut hoidamme yhteisvoimin rakkaudella ja ilolla, metsäkellintämäisin maustein. Ruokailuissa vallitsevat teeman mukaiset metsäiset maut. Tarjoamme ravinnerikasta polttoainetta koulutuspäiviin, sisältäen villiyrttejä ja -mehuja yms.

Ohjelma: 

5.8.2022 perjantai:
11.00 – 12.00 Mahdollisuus lounaaseen (varauksesta EUR 28,00 per hlö)
12.00 Tervetuloa kurssille, tavoitteet, sisältö ja materiaalit 
12.30 Mitä on metsäkellintä ja miksi metsäkellintää, puuhengityksen kulku 
13.30 Muutama metsäkellintämäinen sisäharjoite ja hieman metsien hyvinvointivaikutuksista 
14.30 Kahvit 
15.00 Kokemuksellinen metsäkellintäretki 
16.30 Retken läpikäynti ja ohjausvinkit ylös 
17.30 Päivällinen ja virkistystauko – päivällisruoka valmistetaan yhdessä metsäkellintämäisin maustein 
19.00 Paneudumme metsäkellinnässä käytettävään elinvoimankeskusjärjestelmään ja värihengityksiin 
20.30 Puulämmitteinen hirsisauna lämpeää, pulahtelua järveen  


6.8.2022 lauantai:
8.00 Metsäkellintämäinen aamuvoimistelu 
9.00 Aamupala 
10.00 Opetuksellinen metsäkellintäretki
12.00 Lounas 
13.00 Retken läpikäynti ja ohjausvinkit ylös 
14.30 Kahvit 
15.00 Metsänantimet metsäkellintäretkellä 
16.30 Virkistystauko 
16.45 Laskeudumme sielunpuiden pariin 
18.00 Päivällisruoka valmistetaan yhdessä rakkaudella ja ilolla 
Iltatehtävään paneutuminen 
20.00 Metsäkellijän hyvänolonsauna vinkkeineen 


7.8.2022 sunnuntai:
8.00 Metsäkellintämäinen aamuvoimistelu 
9.00 Aamupala 
10.00 Metsäkellintäretken opastusharjoituksia 
12.00 Lounas 
13.00 Oman ohjaajapolun sommittelu 
14.00 Ohjaajakoulutuksen anti yhteen ja valmistautuminen lähtöitkuihin 
15.30 Lähtökahvit
 

HINTA: EUR 720,00 per henkilö, sis. alvin - varausmaksu EUR 335,00 per hlö.
Varaa paikkasi sähköpostitse alexandra@lapinmetsalainen.fi tai puhelimitse 045 2309309. Saat varausvahvistuksen sekä laskun varausmaksusta sähköpostitse EUR 335,00.
Loppumaksun EUR 385,00 voit suorittaa kortilla tai käteisellä paikan päällä.
Mikäli et yövy paikan päällä saat EUR 80,00 alennuksen.

Kouluttajalta on mahdollisuus ostaa "Metsäkellintä – terveyttä luonnosta" sekä "Metsä! Havuja sielulle"-kirjat yhteishintaan 45 euroa.

Product image

SUP-lauta

35 € / 2 tuntia

Suuri SUP-lautamme tarjoaa riemua koko perheelle melomisen ja temppuilun merkeissä. Suppailemaan pääset heti mökkirannasta.

Product image

Kalastus elämys

95 € / 3 tuntia

Oiva mahdollisuus päästä kalastajan kaveriksi verkoille tai pilkille. 

Product image

Hillakärpäsen puraisemille

235 € / 2 yötä

Luonnonmarjojen kuningatar, hilla, odottaa jälleen poimijoitaan. Meillä pääset helposti itse poimittujen lakkojen makuun, unohtamatta rentoutumista ja nautiskelua.    

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.