Sköna upplevelser

Njut av doften av lappskogen, lugnet i sjön och utsökta naturliga rätter i Metsä Kolo. Hos oss kan du nå sjön med båt, kanot, SUP -bräda, skidåkning eller snöskor. Tillbringa dagen med att fiska med nät eller isfiske med en lokal fiskare, eller bege dig till skogen för att plocka vilda örter. Kom till oss för en semester med tiden, eftersom det finns mycket att göra och se i naturen runt Metsä Kolo och i närheten av Ranua.

Vinterupplevelser

Produktbild

Skridskoåkning

35 € / 3 timmar

OAC PROPHET NIS turnéskridskor och spåranvändning. I priset ingår skridskor och bindningar - ta med egna skidskor! Notera! Banan kommer bara att öppnas efter ett separat avtal !!!

Produktbild

Skogsskidor

25 € / 5 timmar

Skiduthyrning inkl. Skidor med bindningar, teleskopstänger.

Produktbild

Metsä Kolo hoijakka

35 € / 1 natt

Prova ruset av hastighet runt omkretsen i Metsä Kolos släde och sätt huvudet på cykeln.

Produktbild

Isfiske

28 € / 4 timmar

I Metsä Kolo är det möjligt att isfiska precis framför stugan. Du får ett fårskinn, en borr och ett högkvalitativt Abu Pimpel-fiskespö.

Produktbild

Pälsskidor

25 € / 5 timmar

Skiduthyrning inkl. Skidor med bindningar, teleskopstänger.

Produktbild

Lylyilyä Etelä-Lapissa

starts from 120 € / 4 timmar

Valloita Suomen talvinen, luminen luonto äänettömästi ja päästöttömästi - sähkölumiskootterilla surffaillen.

Produktbild

Lylyilyä revontulien loisteessa

110 € / 2 timmar

Valloita Suomen talvinen, luminen luonto äänettömästi ja päästöttömästi - sähkölumiskootterilla surffaillen.

Produktbild

Nätfiske i vinterfrost

70 € / 3 timmar

Vi sänker näten under isen på Saarijärvi och går för att lyfta maten till bordet.  

Sommarupplevelser

Produktbild

Med en lokal fiskare för nät

65 € / 3 timmar

Bra tillfälle att bli en fiskares vän på sik / gädda eller hästnät. 

Produktbild

Gjorde turné

starts from 120 € / 2 timmar

Ge dig ut på en 2-3 timmars guidad tur i naturen med en utbildad lokal naturproduktrådgivare (ört-, bär- och svamprådgivare) och en vildmarksguide. 

Produktbild

Indiankanot i Simojärvi-sjön

starts from 95 € / 4 timmar

Den stora Simojärvi-sjön (14 km från Metsä Kolo) är perfekt för vattenutflykter.

Produktbild

Kanot i sjön Saarijärvi

starts from 35 € / 4 timmar

Paddla från din egen strand.

Produktbild

Utflykt till sjön Simojärvi

75 € / 4 timmar

Simojärvi-utflykten kan bokas antingen som en fisketur eller som en båt- och picnictur.   

Vi vill dela med oss våra bästa tips om de mest intressanta platser att besöka i omgivningen.

Träaktiga smakupplevelser

Metsä Kolo tillagas med gott humör och bråttom, i sitt eget hemmakök. Vi erbjuder en mängd olika matpaket att välja mellan och njuta av dem antingen vid borden i vår villa, mellan två i avskildhet i din egen stuga eller till och med under ett träd utomhus.

Hos oss kan du njuta av maten som produceras så nära som möjligt, vi föredrar ekologisk och inhemsk hälsosam mat. Kaffet bryggs från handmalda bönor på en espressomaskin och lämnar en mild crema och en mjuk men aromatisk kaffesmak och arom i koppen. Berätta för oss vilken typ av önskemål du har för din semester, så ska vi försöka få det att hända.

Produktbild

Frukost

20.5 €

Metsä Kolos frukost består av legendarisk morgongröt med självplockade bär, nymalt kaffe m.m.

Produktbild

Lunch

25 €

Fyll på din semester med en välsmakande lunch vid Metsä Kolos färdiga bord. 

Produktbild

Kvällsmat

35 €

En minnesvärd dag på Metsä Kolo krönas av middag vid ett förutbestämt bord. 

Lugna ner dig frukostar

Utöver en välsmakande nattsömn erbjuder vi en näringsrik morgongröt med självplockade bär. Nymalet kaffe serveras också i Café latte, cappucino eller espresso, på begäran gör vi också vanligt kaffe eller te. Vi erbjuder också ekologisk apelsinjuice och ägg samt rågbröd. Dagens lilla söta kröner den uppfriskande frukosten.

Vänligen boka frukost senast 3 dagar i förväg. Berätta samtidigt om din möjliga kost och önskemål.

Milda luncher

Den ätbara grönsakssoppan värms upp även i den lilla frosten. Som tillbehör brukar jag erbjuda feta- / auraost, rostade sesam- eller pumpafrön, rökt kött / ren och färska örter. På vintern erbjuder vi lunch vid elden, till exempel sittande på fårfötter. Grillad på en pinne smakar en grillad korv av hög kvalitet himmelskt i Lapplands natur. Lunchen kröns med lite sött.

Boka lunch senast 3 dagar i förväg. Berätta samtidigt om din möjliga kost och dina önskemål, flexibilitet är tillräckligt om våra matlagningskunskaper är tillräckliga. Var noga med att bära varma skor och kläder för en vinterfyrverkerilunch.

Härliga middagar

Vi erbjuder en lugn och stämningsfull middag med levande ljus, i ladugården i huvudbyggnaden i din egen stuga eller utomhus. Vi erbjuder hemlagad mat tillagad av entreprenören själv med kärlek och hängivenhet. Våra tapperheter inkluderar ett fiskbord (fre-sön). Precis som i Lappland gör vi även rådjur eller renvagnar av köttet från en grannes renodling eller av köttet från ett rådjur som löpte fritt för en stund sedan. Hur låter en krämig laxsoppa eller legendarisk couscous sallad? Dela gärna med dig av dina önskemål, som vi kommer att försöka uppfylla så gott vi kan. Vid behov ordnar vi även Catering. Våra egna matdrycker är välkomna.

Boka middag senast 3 dagar i förväg.

Vi äter middag i en av huvudhusets pubar vid det stora bordet vid glödet av ljus

Våra tapperheter inkluderar ett fiskbord (fre-sön) med rökt fisk, kokt ekologisk potatis och gräddsås. Ibland kan en fiskbil få sikrom, vilket är bra att erbjuda som en del av en måltid! På lappländskt sätt gör vi rådjur eller renvagnar av köttet från vår grannes renodling eller till och med
för en stund sedan sprang han fri från älg. Eller så kommer jag unna dig en krämig laxsoppa eller min legendariska couscous sallad.


Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.