Kontaktinformation 

Frågor, önskemål, feedback?

Underbart att du hittade oss! Varmt välkommen till Ranua i Metsä Kolos mjuka landskap för att koppla av och varva ner. Du kan kontakta oss genom att posta eller ringa.

Lapin Metsäläinen Oy
alexandra@lapinmetsalainen.fi
+358 45 2309 309

Metsäkolontie 5
97760 Saariharju, Ranua
Hitta oss på kartan

Saapuminen julkisilla liikennevälineillä

– Bussilla suoraan luoksemme Saariharjulle, päivittäin Rovaniemeltä ja Kuusamosta. Oulusta päivittäin Ranuan keskustaan, josta voimme noutaa teidät. Bussiliput ja aikataulut: https://liput.matkahuolto.fi/connectionsearch?lang=fi#breadcrumb

– Lentoteitse Rovaniemelle (120 km), Kuusamoon (117 km) tai Ouluun (187 km).

Norwegian, Helsinki – Rovaniemi – neljä viikoittaista lentoa.

Finnair, Helsinki – Rovaniemi, noin 35 viikoittaista lentoa.

Turkish Airlines, Istanbul-Rovaniemi 16.12.2021 – 06.02.2022, torstaisin ja sunnuntaisin.

Air France, Pariisi-Rovaniemi 05.12.2021 – 05.03.2022, lauantaisin. Kovimman kysynnän aikaan myös keskiviikkoisin.

Eurowings, Düsseldorf-Rovaniemi 05.12.2021 – 20.03.2022, sunnuntaisin.

EasyJet, Lontoo – Rovaniemi 17.11.2021 – 23.3.2022, sunnuntaisin ja keskiviikkoisin.

Lufthansa, Frankfurt – Kuusamo 04.12.2021 lähtien.

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.