Lapplands höstnatt sover i ett träd

375 € / 2 nätter

Sov de sötaste drömmarna i en nattlös natt i ett skyddat Tentsile -trätält på en mjuk och varm fårskinnsbas. Även om du inte känner för att sova kommer du att höra fågelsång, observera skogens invånares nattliga träd och undra vad som finns under nattsommarhimlen. Tältets goda egenskaper är till exempel att det inte alls finns svettning eller droppande känsla inuti. Det skulle vara som att sova på himlen. Ojämnheten i marken, klipporna, stubbarna och kottarna är inte ett problem i bristen. Andningsluften stannar inte på natten i mitten.

Tjänsterna i din bas Metsä Kolo följer alla principer för hållbar turism och erbjuder allt du behöver under din semester. Huvarna finns nära tältet, färskt brunnvatten från gården, hälsosamma och näringsrika måltider, en vedbastu vid sjön, där du också kan paddla, fiska, simma, simma ...


Metsä Kolos naturäventyrsprogram:

På ankomstdagen kommer du att njuta av en utsökt välkomstmiddag vid grillen - till exempel en ren- eller älgvagn med relevanta rätter. Gå lugnt i skogen och leta efter bastuvibbar - vihta du knyter gör din kvällsbastu till en doftande upplevelse. Ditt bastun ögonblick krönas också av ett dopp i det svala sjövattnet. Efter ett avkopplande ångbad kanske du redan hör fjäderöarnas kall och bokstavligen kan sväva i sömn i ett tält som sitter så fast mellan träden att det inte kan svänga.

När du vaknar från naturen väntar en välsmakande och hälsosam ekologisk frukost vid det täckta matbordet. För ett naturäventyr kan du njuta av en inhemsk indisk kanot, med vilken du långsamt kan flyga på Saarijärvi i din egen takt och beundra det pittoreska landskapet i Saariharju. Du får fiskedrag och en välsmakande lunchkorg med en näringsrik magefyllning. Efter äventyret kommer du igen att ha en kvällsbastu med ett dopp och en avslappnad atmosfär vid elden. Om din fiskfångst fortfarande är oanvänd i detta skede, bakar vi din gourmetmiddag tillsammans på grillen. Annars erbjuder vi Metsäkolos egenrökta fisk och lokala grönsaker.

Innan du återvänder hem kan du fortfarande känna dig som en sommarskog i Metsä Kolos öppna marker. En lätt lunch och kaffe följer dig försiktigt på vägen hem.                      

Allt detta får du:

 • 2 nätter i ett Tentsile Safari trätält, vindtätt insektsnät
 • Fårskinn och en Tentsile luftmadrass säkerställer en bekväm bas
 • ansvarsfullt tillverkade Pajak Core 550 fjädersovsar med inre sovsäckar. Välj storlek: M, L och XL. (Komforttemperatur -3 / -9 / -28, för vinter och året runt)
 • välkomstmiddag: t.ex. Metsä Kolos legendariska rådjur eller renvagn, eller rostade sommargrönsaker med välsmakande sidrätter etc. Berätta dina önskemål i förväg ... 
 • obegränsad liter färskt brunnvatten
 • kvällsbastu och ett dopp på din egen sandstrand
 • 4-timmars kanotresa Winkkari med 175 inhemska 3-personers ankare
 • fiskmiddag vid elden på husets grillbod
 • lätt avskedslunch och kaffe
 • obegränsad tillgång till nyanser
 • bekväma EcoFurn -trestolar i eldstaden och att hänga i det täckta grillhuset
 • inhemska och lyxiga handdukar

 

 

Produktbild

Med en lokal fiskare för nät

65 € / 3 timmar

Bra tillfälle att bli en fiskares vän på sik / gädda eller hästnät. 

Produktbild

Utflykt till sjön Simojärvi

75 € / 4 timmar

Simojärvi-utflykten kan bokas antingen som en fisketur eller som en båt- och picnictur.   

Produktbild

Kanot i sjön Saarijärvi

från 35 € / 4 timmar

Paddla från din egen strand.

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.