Lapin ruskayö puussa nukkuen

375 € / 2 yötä

Nuku makeimmat unet yöttömässä yössä suojaisessa Tentsile-puuteltassa pehmeällä ja lämpöisellä lampaantalja-alustalla. Mikäli et malttaisikaan nukkua, kuulet linnunlaulua, havainnoit metsän asukkien öisiä puuhia ja ihmettelet mitä kaikkea öisen kesätaivaan alta löytyykään. Puuteltan hyvät ominaisuudet ovat esim. ettei sisällä ole lainkaan hiostava tai läkähdyttävä olo, hyönteisverkko suojaa tuulelta mutta päästää kuitenkin pienen ilmanvireen lävitse. Olisi kuin nukkuisi taivasalla. Maan epätasaisuudet, kivet, kannot ja kävyt eivät puuteltassa ole ongelma. Hengitysilma ei lopu yöllä kesken.

Tukikohtasi Metsä Kolon palvelut noudattavat kaikki kestävän matkailun periaatteita ja tarjoavat kaiken, mitä lomasi aikana tarvitset. Huussit löytyvät teltan lähettyviltä, raikasta kaivovettä pihakaivosta, terveelliset ja ravitsevat ateriat, hirsisauna järven rannalta, josta pääsee myös melomaan, onkimaan, uimaan, suppailemaan...


Metsä Kolon luontoseikkailuohjelma:

Saapumispäivänä nautit herkullisen tervetuloillallisen grillin äärellä - esim. poron- tai hirvenkäryä asiaan kuuluvine lisukkeineen. Mene verkkaisesti samoilemaan metsään ja etsimään saunavihta-aineksia - itse sitomasi vihta tekee iltasaunastasi tuoksuvan elämyksen. Saunahetkesi kruunaa myös pulahdus vilpoiseen järviveteen. Rentouttavien löylyjen jälkeen kuulet jo ehkä höyhensaarten kutsun ja pääset sananmukaisesti kellumaan uneen puuteltassa, joka on kiinnitetty niin tukevasti puiden väliin, ettei se pääse heilumaan.

Herättyäsi luonnon sylistä sinua odottaa maittava ja terveellinen luomuaamiainen katetun ruokapöydän ääressä. Luontoseikkailuun saat menopeliksesi kotimaisen intiaanikanootin, jolla pääset lipumaan hiljalleen Saarijärvellä omaan tahtiisi, Saariharjun kuvankauniita maisemia ihaillen. Saat mukaan kalastusvehkeet ja maittavan eväskorin, josta löytyy ravitsevaa vatsan täytettä. Seikkailun jälkeen sinua odottaa jälleen iltasauna uinnin kera ja tulen äärellä rento meininki. Mikäli kalansaaliisi on tässä vaiheessa vielä hyödyntämättä, paistamme yhdessä herkkuiltapalasi grillissä. Muussa tapauksessa tarjoamme Metsäkolon itsesavustettua kalaa ja lähivihanneksia.

Ennen kotiin paluutasi pääset vielä fiilistelemään kesäiseen metsään käppäilyn merkeissä Metsä Kolon avarilla mailla. Kevyt lounas ja kahvittelu saattelevat sinut lempeästi kotimatkalle.                      

Kaiken tämän saat:

 • 2 yötä Tentsile Safari-puuteltassa, tuulta pitävä hyönteisverkko
 • Lampaantaljat sekä Tentsile-ilmapatja takaavat mukavan alustan
 • vastuullisesti tuotetut Pajak Core 550 höyhenmakuupussit sisämakuupusseineen. Valitse koot: M, L ja XL. (Mukavuus lämpötila -3 / -9 / -28, talvi- sekä ympärivuotiseen käyttöön)
 • tervetuloillallinen: esim. Metsä Kolon legendaarinen hirven- tai poron käry, tai paahdettuja kesävihanneksia maistuvien lisukkeiden kera yms. Kerro toiveesi etukäteen… 
 • rajaton litramäärä raikasta kaivovettä
 • iltasauna ja pulahtelu omalla hiekkarannalla
 • 4 h melontaretki Winkkari 175-kotimaisella 3 hlön inkkarilla
 • kalaillallinen tulen äärellä talon grillikatoksessa
 • kevyt läksiäislounas ja kahvittelu
 • huussien rajaton käyttöoikeus
 • mukavat EcoFurnin puutuolit tulistelualueella, sekä katetulla grillikodalla hengailu
 • kotimaiset ja ylelliset pellavaiset pyyhkeet

 

 

Product image

Simojärven retki

75 € / 4 tuntia

Simojärven retki voidaan toteuttaa joko kalastusretkenä tai vene- ja eväsretkenä.   

Product image

SUP-lauta

35 € / 2 tuntia

Suuri SUP-lautamme tarjoaa riemua koko perheelle melomisen ja temppuilun merkeissä. Suppailemaan pääset heti mökkirannasta.

Product image

Finnish forest HAPPINESS

695 € / 3 yötä

Get a bath in Finnish happiness at Metsä Kolo resort as a private guest, in the middle of private wilderness.

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.