Metsä Kolo M1

1–6 henkilöä, 28 m², alkaen 115 € / 1 yö

Mökissä on panostettu luonnonmukaisin materiaaleihin ja kotimaiseen laatun: alkovissa ylelliset MATRI´n Hilja-vuoteet. Tuvan vuodesohvassa hevosenjouhipatja futonit kahdelle sekä parvella kaksi erillistä korokkeella olevaa hevosenjouhipatja futonia. Peitot sekä tyynyt kotimaista tuotantoa suomenlampaanvillasta sekä luomupuuvillasta. Pellavaiset Jesus-lakanat ja Lapuan Kankureiden Metsä-pyyhkeet.

Siistissä keittiössä löytyy tarpeellisimmat: 2 sähkölevyä (ei uunia), jääkaappipakastin, kahvin- ja vedenkeittimet, viinikarahvi ja -lasit, bioastia, mikro ja paljon muuta. Mökki lämpiää kamiinalla ja sähköelementillä. Katettu terassi kutsuu nautiskelemaan kupillisesta kuumaa tai viileästä saunajuomasta. Vedet kannetaan pihapiirin kaivosta. Sähkövalot. Auton lämmityspistorasia mökin takana. Syöttötuoli, puinen vaipanvaihtoalusta, lapsenkantorinkka ja urheiluvaunu (Thule) ja muuta ennakkotilauksesta lisämaksusta.

Yhteiskäytössä oleva sauna lämpiää iltaisin, pyynnöstä tai saat myös lämmittää sen itse. Saunassa puukiuas ja pata, puiset vanhanaikaiset pesukiulut, pukuhuoneessa jääkaappi. Vesi saunaan reippaasti kantamalla kaivosta tai järvestä. Grillikatos yhteiskäytössä muiden ihanien ihmisten kanssa - tunnelmallinen tulistelupaikka mukavine Ecofurn-lehtikuusi tuolineen löytyy saunan edustalta. Kahdelle mökille yhteinen kunnostettu ulkokäymälä, jossa osasto erikseen naisille ja miehille.

Vuonna 1986 rakennettu sähköistetty höylähirsimökki sijaitsee Rovaniemeltä 110 km kaakkoon, Ranuan keskustasta 29 km itään, Saarijärven rannassa omassa rauhaisassa lahdessa. Saarijärven pituus 3,3 km, leveys 0,9 km ja syvin kohta noin 3 m. Ranta, laituri ja soutuvene yhteiskäytössä muiden lomalaisten kanssa.

Perinteinen hiihtolatu noin 20 km lähtee järven jäältä mökin edustalta (kysy kunnostuksesta!), ladut Saariharjun kylällä ja Impiössä, jossa myös mahtava pulkkamäki. Soutuvene on käytössä maksutta, suppilauta ja intiaanikanootti pientä maksua vastaan. Tarjoamme erinomaiset mahdollisuudet liikkua ja nauttia kuvankauniista luonnosta ja sen antimista. 

Mökki sijaitsee pienessä luontomatkailuyrityksessä, jossa 2 hirsimökkiä, 2 puutelttaa sekä majoitusta päätalossa. Mökki soveltuu hyvin tukikohdaksi luonto-ja eräharrastuksille. Sen sijainti antaa hyvät mahdollisuudet tutustua myös Ranuan ja Posion monipuoliseen matkailutarjontaan. Ranuan Eläinpuisto 35 km, Pentik Posiolla 52 km.

Metsästys: Valtionmaiden pienriistan metsästysalue lähimmillään 3 km:n etäisyydellä (kohde 2619 Ranua, www.eraluvat.fi). Kalastus: Alueen järvi-ja lampivesissä saat yleensä kalastaa yhdellä vavalla ja vieheellä kalastonhoitomaksun suoritettuasi, ei kuitenkaan vaelluskalavesien joki-ja virtapaikoissa (ks. www.eraluvat.fi). Simojoki lähimmillään noin 20 km (kohde 2580 Simojoki, www.eraluvat.fi). Joki soveltuu hyvin myös retkimelontaan. Kohde 2597 Simojärvi (www.eraluvat.fi) myös hyvin tavoitettavissa.

HUOM! Loppusiivous ei sisälly vuorokausihintaan, 35 euroa. 

Varustelu

takka, rantasauna, kuivakäymälä

Pihan varusteet

grilli, puutarha, terassi

Keittiövälineet

hella, kahvinkeitin, vedenkeitin, keittiövälineet, jääkaappi, pakastin, mikroaaltouuni

Pysäköinti

lämmityspaikka, pysäköintialue

Saavutettavuus

sopii lapsille

Aktiviteetit

kalastus, vaellus, melonta, ratsastus, uinti, sienien ja marjojen poiminta, pyöräily, luistelu, metsästys, moottorikelkkailu, veneily, nähtävyydet, aktiviteetteja lapsille

Rajoitukset

lemmikit kielletty, tupakointi kielletty

Product image

Simojärven retki

75 € / 4 tuntia

Simojärven retki voidaan toteuttaa joko kalastusretkenä tai vene- ja eväsretkenä.   

Product image

Kanootti Simojärvellä

alkaen 95 € / 4 tuntia

Saarijärveä suurempi Simojärvi (14 km Metsä Kolosta) soveltuu erinomaisesti vesiretkeilyyn.

Product image

Paikallisen kalastajan kanssa verkoille

65 € / 3 tuntia

Oiva mahdollisuus päästä kalastajan kaveriksi siika-/hauki- tai muikkuverkoille. 

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.