Team Tentsile

216 € / 1 natt

Metsä Kolos rekreationshändelseprogram:

På ankomstdagen kan du koppla av i ångan i den traditionella vedbastun genom att värma spisen och bära tvättvattnet till grytan. Efter ett avkopplande ångbad och ett uppfriskande dopp kan du njuta av middag enligt en lång formel - middagsförfrågningar och dina egna lagdrycker är välkomna! Efter en lugn måltid kan du fortsätta dina djupgående samtal på lägerelden, varefter du kryper in i tälten på fårskinnsplattformarna för att märka de varma fjädersovsarna. 

På morgonen väntar en god och näringsrik bit med Metsä Kolos bärdelikatesser och nymalt kaffe. Efter det är du redo för ett kanotäventyr i Saarijärvi. Med inhemska indiska kanoter som lugnt paddlar hamnar du på en paus från utflykten, där du kan tända en lägereld och öppna den läckra lunchkorgen vi packade med dig. Du hittar t.ex. högkvalitativa grillkorvar och pannkaffe behov. Som om du inte märker det får du sinnesro och mental styrka för att ta dig hem från din resa till din egen ryggsäck, så att du kan gå hem med sinnesro och avkoppling.

Paket innehåll:                        

 • 1 natt i Tentsile Safari trätält, vindtätt insektnät (eller i timmerstuga)
 • Fårskinn och en Tentsile luftmadrass säkerställer en bekväm bas
 • ansvarsfullt tillverkade Pajak Core 550 fjädersovsar med inre sovsäckar. Välj storlek: M, L och XL. (Komforttemperatur -3 / -9 / -28, för vinter och året runt)
 • kvällsmat
 • obegränsad liter färskt brunnvatten
 • kvällsbastu och ett dopp på den privata stranden
 • inhemska och lyxiga handdukar
 • kanotresa Winkkari med 175 inhemska 3-personers ankare
 • picknickluncher och renar i en panna
 • obegränsad tillgång till nyanser
 • bekväma EcoFurn -trestolar i eldstaden och att hänga i det täckta grillhuset

 

Observera: Förbered dig med varma, vanliga ytterkläder och bekväma ytterskor.

                      

Produktbild

Gjorde turné

från 120 € / 2 timmar

Ge dig ut på en 2-3 timmars guidad tur i naturen med en utbildad lokal naturproduktrådgivare (ört-, bär- och svamprådgivare) och en vildmarksguide. 

Produktbild

Utflykt till sjön Simojärvi

75 € / 4 timmar

Simojärvi-utflykten kan bokas antingen som en fisketur eller som en båt- och picnictur.   

Produktbild

Med en lokal fiskare för nät

65 € / 3 timmar

Bra tillfälle att bli en fiskares vän på sik / gädda eller hästnät. 

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.