Stärker kajakpaddling i Lappland

335 € / 3 nätter

Du mamma / kvinna / person som är utmattad i vardagen eller som annars behöver rekreation och laddning av batterier, åk på en lugn kajakpaddling till södra Lappland och ta med dina vänner på ett fantastiskt naturäventyr. Upplev förtrollningen av det klara vattnet i sjön Simojärvi (33 km, maxdjup 27 m) och skönheten i den omgivande naturen. Din bas Forest Kolo erbjuder nöje för alla sinnen genom strandbastuens brusande eld i söta ångor, med ett uppfriskande morgondopp såväl som vid det förtäckta matbordet med husets speciella delikatesser. För att inte tala om plyschbäddar fodrade med filtar, kuddar och sängkläder av naturmaterial.

 

Allt detta får du:

  • 3 nätter i en timmerstuga
  • 2 goda och hälsosamma middagar (För ren- / älgvagnen tar vi ut en avgift.)
  • 2 frukostar med nymald espresso / standardkaffe, med syltade bär
  • obegränsad liter färskt brunnvatten
  • kvällsbastur och ett dopp på den privata stranden
  • självstyrd kanotresa med helt nya inhemska indiska kanoter i Simojärvi (14 km från Metsä Kolo), transport, paddlar och flytvästar och kanotuthyrning i 6 timmar (guide bokas separat). Papperskarta.
  • lunchkorg för resan med kaffekannor och renar
  • hussin obegränsad tillgång
  • lyxiga sängkläder och handdukar

 

Mot en extra avgift, Forest Yoga guidad av en lokal yogalärare, t.ex. 1,5 - 2 timmar, eller meditation på piren. 

 

 

Produktbild

Med en lokal fiskare för nät

65 € / 3 timmar

Bra tillfälle att bli en fiskares vän på sik / gädda eller hästnät. 

Produktbild

Utflykt till sjön Simojärvi

75 € / 4 timmar

Simojärvi-utflykten kan bokas antingen som en fisketur eller som en båt- och picnictur.   

Produktbild

Indiankanot i Simojärvi-sjön

från 65 € / 4 timmar

Den stora Simojärvi-sjön (14 km från Metsä Kolo) är perfekt för vattenutflykter.

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.