Luonnossa puuhastelua

Parhaat vinkkimme Metsä Kolon lumoavaan luontoon ja lähialueiden kiinnostavimpiin käyntikohteisiin. 

Metsäkävely
Kävely metsässä on parasta tasapainoa arjen kiireisiin. Jokainen vuodenaika esittää sinulle erityispiirteensä, ja luonto tarjoaa erilaisia valon sävyjä vuoden jokaisena päivänä. Metsät ovat turvallisia liikkua ja uskallamme luvata, että niissä koet olevasi irti arjesta tai mieltä painavista ajatuksista.

Patikointi ja retkeily

Ranuan luonto on monelta kulkijalta käymätön piilopaikka. Tule siis löytämään oma suosikkipaikkasi ja nauti oman polkusi kulkemisesta hienoissa luontokohteissa. Haluamme säilyttää parhaat kohteet niitä arvostaville, joten varaa majoitus meiltä, niin opastamme sinut lähiluonnon helmien äärelle. Metsä Kolon lähiluonto on täynnä aarteita!

Maastopyöräily

Lähimaastomme tarjoavat myös uskomattoman verkoston metsäpolkuja ja -reittejä pyöräiltäväksi. Simojärvi-Soppanan retkeilyalueella pääset kokemaan vaihtelevia maastoja rauhasta nauttien, alue on nimittäin vielä löytämätön helmi. Tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Iso-Syöte, joka on Lapin eteläisen puolen suosituin maastopyöräilykohde, joka vetää harrastajia ulkomaita myöten. Metsä Kolo tarjoaa jokaiselle jotain! 

Nauti Lapin luonnosta Metsä Kolossa

Majoitustilamme ovat luonnon keskellä yksityisessä erämaassa. Alue on kuitenkin selkeästi luonnon muotoja mukaelle rajattu, joten meillä on turvallista liikkua. Laajat Metsä Kolon maat tarjoavatkin lukemattomia mahdollisuuksia retkeilyyn. Tuomme luoksenne luontoon myös mukavuutta lisääviä palveluita, jotta tuntisit olosi rentoutuneeksi ja voit keskittyä lomailuun.  

 

Toiminta-ajatuksemme yksi olennainen osa on tarjota elämyksiä, kuinka suomalaiset nauttivat ja elävät maailman onnellisimman kansan tavoin. Yksinkertainen mökkielämä onkin mielestämme rikkaus, jonka suuruuden voi ymmärtää vasta itse koettuaan sen omakohtaisesti.

 

Tule meille Metsä Koloon vieraaksi – lupaamme, että nautit!

Rauhoitu Saarijärvellä

Metsä Koloa ympäröivä Saarijärvi tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen ajanviettoon. Matala ranta on lapsiystävällinen, joten uinti kesäisin kuuluu jokaiseen aamuun ja iltaan. Järvellä voit myös suppailla, käydä soutelemassa veneellä tai lipua hiljalleen pitkin tyyntä järven pintaa intiaanikanootilla. Pelkkä järven pinnan tuijottaminen saa sinut tuntemaan onnellisuutta ja rauhaa.

 

Talvella järvi muuttuu valkoiseksi luonnon ihmeeksi. Valon sävyt taittuvat vuorokauden ajan mukaan, ja pimeinkään yö ei ole niin pimeä, ettetkö näkisi ympärillä olevaa lumoavaa ja rauhoittavaa kauneutta. Järven jää on myös oivallinen paikka bongata revontulia.

Marjastus ja sienestys

Suoraan pihastamme pääset nauttimaan metsän antimista, jotka ovat puhdasta ja terveellistä lähi- ja luomuruokaa, täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita. Samalla saat erinomaista hyötyliikuntaa luontoympäristössä, joka itsessään saa aikaan positiivisia vaikutuksia sekä kehossa että mielessä. Marjastus ja sienestys ovatkin paikallista elämänmenoa parhaimmillaan.

Naapurikunnat

Ranua

Ranuan matkailu keskitetysti: visitranua.fi

Ranuan eläinpuisto: ranuazoo.com

Ranuan museot: https://www.ranua.fi/Kirjasto-Liikunta-Nuoret/Museot-ja-nahtavyydet 

Japanitalo: https://japanitalo.fi/

Susimaa: https://www.susimaa.com/

 

Ravintolat

Arctic Guesthouse&Igloos tarjoaa paikallista ja suomalaista ruokaa.

Wild Arctic Restaurant kehittelee villejä makuelämyksiä Suomen luonnosta (sieniä, riistaa, kalaa ja marjoja).

Asian Street Food by Sara Hillatorilla myy aasialaisia take away -annoksia. 

Pizzapaikkoja ovat Leipomo-Kahvila Kiireen Raja, hotelli Ilveslinnan ravintola ja Cafe & Bistro Bubo MurMur-linnassa, Ranuan Eläinpuiston alueella. Viimeksi mainitussa pääset herkuttelemaan myös burgereilla, ja kaikki kolme tarjoavat pizzan lisäksi muutakin lounasta.Posio

Koko päivän kohde löytyy naapurikunnasta Posiolta, vajaan 50 kilometrin päästä, jossa on paljon näkemistä ja tekemistä huikean luontonsa ja taide-ja kulttuuritarjontansa ansiosta.

 

Pentikin kohteet

Posiolla sijaitsee kuuluisien Pentikin keramiikka-astioiden koti, kulttuurikeskus Pentik-mäki. Kokonaisuuteen kuuluvat tehtaanmyymälä, museo, näyttely ja hyvä lounaskahvio. Pentik-teema jatkuu edelleen upeassa Pentik-kartanossa 20 km päässä Posiolta Timisjärvellä. Rakennus on entisestä porotilasta taidekodiksi, vierasateljeeksi sekä näyttely- ja tapahtumapaikaksi remontoitu pittoreski rakennus. Tutustu Pentikin kohteisiin. 

 

Ravintola Tapio

Posiolta löytyy –  yllättävästi – myös huipputason fine dining-ravintola Tapio, joka tarjoaa puhdasta, paikallista ruokaa – innolla ja kunnianhimolla. Ruuan laatu ja ravintolaelämys ovat tähtitasoa. Lue Lisää Tapiosta.

 

Korpihilla

Unohtumattomia makuelämyksiä tarjoaa myös viehättävä ja idyllinen Korpihilla Posiolta. Kartanokahvilan tarjonta perustuu puhtaisiin ja korkealaatuisiin raaka-aineisiin, kuten Lapin luonnonmarjoihin, villiyrtteihin, sieniin, kalaan ja riistaan. Kartanopuodista voi ostaa kotiin viemisiksi ja lahjatarpeiksi herkullisia käsintehtyjä, marjaisia ja yrttisiä artesaaniherkkuja. Lue lisää Korpihillasta.Korouoma

Korouoman 30 km pitkä rotkolaakso Posiolla tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet retkeilyyn patikoiden, hiihtäen ja lumikenkäillen. Sen talviset jääputoukset ovat huikeita. Simojärvi-Soppana on yhdistettynä Korouomaan 16 km pituisella reitillä. Lue lisää Korouomasta.

 

Riisitunturin kansallispuisto

Koe Riisitunturin ympärivuotinen taika patikoiden, hiihtäen tai lumikenkäillen. Talvella sinut lumoaa tykkymetsä, joka erityisesti kuutamoöinä on suorastaan maaginen kokemus. Kesällä pääset kokemaan Euroopan mahtavimmat rinnesuot ja Euroopan suurimman lähteen, Kitkajärven. Lue lisää Riistuntunturista.Rovaniemi

Tämä Lapin pääkaupunki ja joulupukin virallinen kotikaupunki tarjoaa ostosmahdollisuuksia, kulttuuria (taidetta, musiikkia, teatteria), museoita ja vauhdikasta tekemistä vuoden jokaisena päivänä. Museo ja tiedekeskus Arktikumin näyttelyissä pääset seikkailulle arktisille alueille. Tiedekeskus Pilke puolestaan perehdyttää sinut metsien saloihin. Taiteennälkäisille oikea osoite on Kulttuuritalo Korundi ja siellä majaileva Rovaniemen taidemuseo. Lasten suosikki HopLop tarjoaa liikunnallista riemua perheen pienimmille vaikka kokonaiseksi päiväksi. Unohtaa ei sovi Joulupukin Pajakylää, jossa pääset tapaamaan sitä aitoa, oikeaa Joulupukkia vuoden jokaisena päivänä. Nämä ja paljon muita vinkkejä löydät täältä.

Syöte

Suomen eteläisin tunturialue tarjoaa monenmoista näkemistä, tekemistä ja koettavaa. Talven riemuja tarjoavat laskettelurinteet ja hiihtoladut sekä pienemmille Lumimaan pulkkamäki. Kesällä puolestaan ulottuvillasi on monenpituisia ja -tasoisia reittejä patikointiin ja pyöräilyyn. Pääset jopa ”laskettelemaan” tunturin huipulta alas pyörän selässä upouudessa hissipyöräilypuistossa. Alueelta löytyy erätupia ja laavuja yöpymiseen, taukopaikoiksi ja ruoanlaittoon.

 

Syötteen kansallispuiston portilta löytyy myös luontokeskus, jonka näyttely kertoo ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta alueella jo ammoisina aikoina. Keskuksesta saa myös opastusta erilaisille luontopoluille ja retkeilyreiteille lähiympäristössä, ja siellä on lounaskahvilakin. Lue lisää Syötteestä.

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.