HIRVIPORUKKA

Lokakuussa 2022 on mahdollisuus päästä mukaan meidän hirviporukkaan. Paikkoja on rajoitetusti, varaa pian omasi! Metsästämme yhdessä paikallisen metsästysseuran kanssa koirilla, passissa sekä ajojahdilla. Kysy lisää sähköpostitse alexandra@lapinmetsalainen.fi. Kerro samalla omista suunnitelmistasi ja mieltymyksistäsi, niin saamme sinunnäköisesi kokonaisuuden kehitettyä.

Metsästys

Eettiset metsästäjät (myös jousella) sekä kalastajat ovat sydämellisesti tervetulleita Metsä Koloon harrastamaan ja nauttimaan! Ranualla sijaitsee laajasti valtion metsästysmaita, meillä majoitut mukavasti luonnon rauhassa perinteisessä ja viihtyisässä mökissä. Vieraillamme on sopimuksen mukaan mahdollisuus metsästää pienriistaa yksityismetsässä. Metsästysmaat jakautuvat kahteen palstaan, ensimmäinen sijaitsee tontilla ja jatkuu lahden toiselle puolen majoitusta. Toinen palstoista on noin neljän km päässä saman järven äärellä, ja jatkuu Hietajärven puolelle. Noin kilometrin pituisella Korteenojan äärellä, osittain vanhassa sekametsässä, metsäkanalinnut ovat viihtyneet mainiosti.

Lomamajoituksesi ovesta ulos astuttaessa pääset suoraan metsille, yhteensä 130 ha. Palstoille pääsee mukavasti myös soutuveneellä tai autolla Hietajärventietä pitkin. Veloitamme 35 euron lisämaksun nelijalkaisen metsästyskaverin vierailusta. M2 hirsimökki soveltuu lemmikkieläimen majoitukseen, meillä on varattuna ystävällesi Matrin pehmoinen villainen peti. HUOM! Tontilla asuu kissa sekä Weimarin pentu. Lisää tietoa metsästyksestä Ranualla. 

Kalastus

Metsä Kolon ja Ranuan vesistöissä saa onkia ja pilkkiä jokamiehenoikeudella. Muuta kalastusta kuin onkimista ja pilkkimistä varten 18-64-vuotiaan on suoritettava  kalastonhoitomaksu.  Asiaankuuluvia kalastuslupia myydään Metsähallituksen verkkokaupassa. Siirry ostamaan lupa Eräluvat.fi -palvelusta. Pyydyskalastukseen, esimerkiksi verkkokalastukseen, tarvitset vesialueen omistajan luvan, jonka saat pientä maksua vastaan Metsä Kolosta. Valtion vesiin lupia saa Metsähallituksen Eräluvat -verkkokaupasta.

Metsä Kolossa on vapaasti käytettävissäsi lasikuituvene. Pelastusliivejä saa käyttöön lisämaksusta (5 €/kpl) – myös pikkulasten liivejä saatavilla. Kalojen perkauspöytä löytyy paikan päältä. Vesistömme tarjoavat mm. ahventa, haukea, lahnaa ja muikkua. Mikäli halajat vielä paremmille apajille, ota suunnaksi Ranuan suosituimmat kalastuspaikat Simojärvi ja Simojoki, jossa elää oma, luontaisesti lisääntyvä lohikanta. Simojärvessä puolestaan tavataan jopa 13 kalalajia, mm. kuhaa, siikaa, muikkua ja järvitaimenta. Tietoa Simojoen kalastusluvista.

Tietoa metsästys- ja kalastusluvista:

Metsästys: Valtionmaiden pienriistan metsästysalue lähimmillään 3 km:n etäisyydellä (kohde 2619 Ranua, www.eraluvat.fi). Kalastus: Alueen järvi-ja lampivesissä saat yleensä kalastaa yhdellä vavalla ja vieheellä kalastonhoitomaksun suoritettuasi, ei kuitenkaan vaelluskalavesien joki-ja virtapaikoissa (ks. www.eraluvat.fi). Simojoki lähimmillään noin 20 km (kohde 2580 Simojoki, www.eraluvat.fi). Joki soveltuu hyvin myös retkimelontaan. Kohde 2597 Simojärvi (www.eraluvat.fi) myös hyvin tavoitettavissa.

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.