Stuga II

1-4 människor, 26 m², från 90 € / 1 natt

Fritidsbostaden ligger vid sjön Saarijärvi i sin egen Lahti och i lugn och ro. Sovrum med dubbelsäng; futoner, filtar och kuddar inhemskt tillverkade av finsk fårull, linne Jesus lakan och Lapua Kankureiden handdukar - alla nya och inhemska kvalitet. Dubbel bäddsoffa. Snyggt kök mest nödvändigt, kyl och frys och mikrovågsugn, stuga uppvärmd av öppen spis och elelement, TV, privat terrass. Det finns elektricitet, vattnet transporteras med en mjölkvagn från brunnen på gården. Separata och renoverade huvar för kvinnor och män nära stugan.

Bastun är uppvärmd under dagen på begäran. Gillskjul fritt tillgängligt, öppen spis med bekväm Ecofurn lärkstol. Den traditionella skidspåret ca 20 km utgår från isen i sjön framför stugan (fråga om renovering!), Lederna i byn Saariharju och Impiöss, där det också finns en stor rodelbana. En roddbåt finns gratis, en tratt mot en liten avgift. Bra möjligheter att flytta och njuta av den pittoreska naturen och dess erbjudanden. 

Utrustning

öppen spis, bastu på land, uthus

Yard tillbehör

grill, trädgård, terrass

Köksredskap

spis, kaffebryggare, vattenkokare, köksredskap, kylskåp, frys, mikrovågsugn

Parkering

uttag för biluttag, parkeringsplats

Tillgänglighet

lämplig för barn

Aktiviteter

fiske, vandring, paddla kanot, ridning, simning, plockning, cykla, skridskoåkning, jakt, motorsläde, båtliv, sightseeing, aktiviteter för barn

Begränsningar

Husdjur tillåtet, ingen rökning

Produktbild

Gjorde turné

från 120 € / 2 timmar

Ge dig ut på en 2-3 timmars guidad tur i naturen med en utbildad lokal naturproduktrådgivare (ört-, bär- och svamprådgivare) och en vildmarksguide. 

Produktbild

Utflykt till sjön Simojärvi

75 € / 4 timmar

Simojärvi-utflykten kan bokas antingen som en fisketur eller som en båt- och picnictur.   

Produktbild

Med en lokal fiskare för nät

65 € / 3 timmar

Bra tillfälle att bli en fiskares vän på sik / gädda eller hästnät. 

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.