Metsä Kololle on myönnetty kestävän matkailun Sustainable Travel Finland-merkki

Kestävän matkailun edelläkävijäyritys

Metsä Kololle myönnettiin joulukuussa 2021 Sustainable Travel Finland-tunnus. Tunnuksen voi saada, kun täyttää Visit Finlandin luoman kestävän kehityksen kriteeristön, joka huomioi niin yrityksen ekologisen, sosiaalisen, taloudellisen kuin kulttuurisen kestävyyden. Yritystoiminnan punainen lanka oli alusta asti ihmisten, luonnon ja oman maakunnan hyvinvointi, jonka eteen on pitkään tehty monipuolista työtä sekä investoitu reilusti.

Metsäinen elämysmajoits sijaitsee upeassa suomalaisessa kansallismaisemassa järven rannalla, soiden ja metsän suojassa. Luontokohteet Suomessa ovat uniikkeja kohteita, jotka houkuttelevat yhä enemmän matkailijoita läheltä ja kaukaa vieraikseen. Upea luontomaisema ja luonnon leppoisa aistiminen ovat nykypäivän luksusta, jota matkailijat osaavat arvostaa. Tämänlaisessa kohteessa on vastuullisuusasiat otettu „prioriteetti numero 1“.

Eikä siinä kaikki – edelläkävijäyritys-statuksen omaavaa yritystä ei vaadita hankkimaan hintavaa ja paljon työllistävää sertifikaattiohjelmaa!

 

Edelläkävijäyrityksen statuksella Metsä Kololle myönnetty STF-merkki edellyttää että yritys on edelläkävijä vastuullisuusasioissa monin tavoin. Metsä Kolossa investoidaan laadukkaisiin hankintoihin sekä kotimaiseen käsityöhön, kierrätetään jätteitä ja vanhaa tehokkaasti, käytetään ainoastaan Eko-sähköä ja edistetään monin tavoin paikallisten tuottajien tuotteiden ja palveluiden myyntiä. Yrityksen toimitusjohtaja sekä perustaja Alexandra Paulomo on mielissään saamastaan arvostuksesta ja Business Finlandin antamasta edelläkävijäyrittäjän-statuksesta.

”Vieraillemme tarjoamme ekologisia oheispalveluita, kuten porotilavierailuja ja talviverkkojen kokemista yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Keittiössä suositaan lähituotteita, ruokaa metsästä ja järvestä, sekä esimerkiksi villiyrttejä. Kylän kosmetiikkayrittäjän kanssa yhteistyössä Metsä Kololle kehitettiin oma luomusaippua perinteiseen hirsisaunaan” Alexandra kuittaa innoissaan.

”Olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan vieraillemme vastuullisen majoituksen luonnon helmassa sekä vastuullisesti tuotettuja matkailupalveluita!”

Visit Finlandin Sustainable Travel Finland-ohjelma edistää kestävää matkailua Suomessa. Sustainable Travel Finland-merkki helpottaa matkailijoiden valintoja matkustuspäätöksiä tehtäessä. Vastuullisuus on megatrendi ja yhä useammalle matkailijalle ratkaiseva valintakriteeri. Noin 60 suomalaiselle matkailuyritykselle tai -alueelle on myönnetty STF-merkki.

Lisätietoja Sustainable Travel Finland-ohjelmasta >> https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/matkailun-edistaminen/vastuullisuus/sustainable-travel-finland

Lue lisää Metsä Kolon vastuullisuudesta >> https://metsakolo.fi/vastuullisuus

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.