Forest Kolo M1

1-6 människor, 28 m², från 115 € / 1 natt

Stugan investeras i de mest naturliga materialen och inhemsk kvalitet: i alkov, lyxiga MATRI´s tysta sängar. Bäddsoffan i stugan har hästdragna madrasser futoner för två och på loftet finns två separata hästdragna madrass futoner på pallen. Filtar och kuddar inhemsk produktion av finsk fårull och ekologisk bomull. Linne Jesus lakan och handdukar från Lapua Kankureide Metsä.

Det rena köket har det mest nödvändiga: 2 elektriska kokplattor (ingen ugn), kyl-frys, kaffe och vattenkokare, vinfat och glas, bio-maträtt, mikrovågsugn och mycket mer. Stugan värms upp av en öppen spis och ett elelement. Den täckta terrassen inbjuder dig att njuta av en kopp varm eller sval bastudryck. Vattnet transporteras från gårdsbrunnen. Elektriska lampor. Bilvärmefack bakom stugan. Barnstol, skötmatta i trä, bärsele och sportvagn (Thule) och annat efter överenskommelse mot en extra kostnad.

Den gemensamma bastun värms upp på kvällarna, på begäran eller så kan du också värma den själv. I bastun finns en vedspis och en kittel, gammaldags tvättbollar i trä, i omklädningsrummet ett kylskåp. Vatten i bastun snabbt genom att bära från en brunn eller sjö. Grillskjul för gemensamt bruk med andra underbara människor - en stämningsfull öppen spis med en bekväm Ecofurn lärkstol och stol finns framför bastun. Renoverad utedass gemensam för två stugor, med en separat sektion för kvinnor och män.

Den elektrifierade hyvlade timmerstugan, byggd 1986, ligger 110 km sydost om Rovaniemi, 29 km öster om centrum av Ranua, vid sjön Saarijärvi i sin egen fridfulla Lahti. Saarijärvi är 3,3 km lång, 0,9 km bred och cirka 3 m djupast. Stranden, piren och roddbåten delas med andra semesterfirare.

Den traditionella skidspåret ca 20 km utgår från isens sjö framför stugan (fråga om renovering!), Lederna i byn Saariharju och Impiö, där det också finns en stor rodelbana. En roddbåt finns gratis, en trattbräda och en indisk kanot mot en liten avgift. Vi erbjuder utmärkta möjligheter att flytta runt och njuta av den pittoreska naturen och dess erbjudanden. 

Stugan ligger i ett litet naturturismföretag med 2 timmerstugor, 2 trätält och boende i huvudhuset. Stugan passar bra som bas för natur- och vildmarksaktiviteter. Dess läge ger också goda möjligheter att utforska det mångsidiga turistutbudet i Ranua och Posio. Ranua Zoo 35 km, Pentik Posio 52 km.

Jakt: Ange jaktområde för småvilt på närmaste avstånd av 3 km (destination 2619 Ranua, www.eraluvat.fi). Fiske: I områdets sjö- och dammvatten kan du vanligtvis fiska med en spö och locka efter att ha tagit avgiftshanteringsavgiften, men inte i floder och vattendrag (se www.eraluvat.fi). Simojoki närmast ca 20 km (destination 2580 Simojoki, www.eraluvat.fi). Floden är också väl lämpad för vandring. Destination 2597 Simojärvi (www.eraluvat.fi) är också mycket tillgänglig.

NOTERA! Slutstädning ingår inte i dagspriset, 35 euro. 

Utrustning

öppen spis, bastu på land, uthus

Yard tillbehör

grill, trädgård, terrass

Köksredskap

spis, kaffebryggare, vattenkokare, köksredskap, kylskåp, frys, mikrovågsugn

Parkering

uttag för biluttag, parkeringsplats

Tillgänglighet

lämplig för barn

Aktiviteter

fiske, vandring, paddla kanot, ridning, simning, plockning, cykla, skridskoåkning, jakt, motorsläde, båtliv, sightseeing, aktiviteter för barn

Begränsningar

husdjur inte tillåtna, ingen rökning

Produktbild

Kanot i sjön Saarijärvi

från 35 € / 4 timmar

Paddla från din egen strand.

Produktbild

Indiankanot i Simojärvi-sjön

från 65 € / 4 timmar

Den stora Simojärvi-sjön (14 km från Metsä Kolo) är perfekt för vattenutflykter.

Produktbild

Gjorde turné

från 120 € / 2 timmar

Ge dig ut på en 2-3 timmars guidad tur i naturen med en utbildad lokal naturproduktrådgivare (ört-, bär- och svamprådgivare) och en vildmarksguide. 

Vi föredrar högkvalitativa och ekologiska inhemska alternativ i våra material

Tyst sängar

Vi vill skämma bort våra gäster med en lyxig nattsömn. Vi har valt det finska familjeföretaget MATRI: s Hilja -sängar, som är handgjorda i vår egen fabrik av 100% naturmaterial. Materialsäkerhet är också kärnan i MATRI, varför alla deras produkter endast använder miljövänliga, certifierade material som produceras i Europa. Detta säkerställer en exceptionellt ren, andningsbar och säker sovmiljö.

Hästhår futoner

Vi vill skämma bort våra gäster med lugnande drömmar. Futonmadrassen ger kroppen ordentligt stöd så att musklerna inte behöver spänna sig medan de sover. Den perfekt andningsbara madrassen är gjord endast av rena naturmaterial. Med hästhår kan ett mycket hållbart och luftigt lager skapas i futonen, vilket ger lite ytmjukhet tillsammans med lager av ekologisk bomull och ull. Futonerna är handgjorda i Björneborg i samma familjeföretag där de ekologiska filtar och kuddar vi väljer också är från.

Filtar och kuddar

Vi vill skämma bort våra gäster med inhemska naturprodukter. Filtar och kuddar fyllda med finsk fårull är ett ekologiskt val, eftersom de bionedbryts i jorden. Ull är till sin natur brandsäker och kräver inte tillsats av brandskyddskemikalier och är annars en kemikaliefri produkt. Sängkläder svettas inte ens i varmt väder eftersom det förångar den fukt det absorberar effektivt och håller sig behagligt varm i kyla och fukt. Porin Villa och Peite använder finskt hantverk för att göra plyschskräp av lokalt producerade råvaror.

Påslakan och örngott

Vi vill skämma bort våra gäster med mjuka lakan. Jesus lakan är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket, även i generationer. Materialet i linne är vackert, hållbart och miljövänligt naturfiber. Linne är tungt, smidigt och styvare. Andningsbart linne behåller sin svalhet när det är varmt och värmer även på svalare platser.
Tygets komfort och mjukhet ökar bara med tvätt. Finlayson ville göra de mest hållbara plåtarna i världen, för vilka de tog modellen av Turinhöljet som har överlevt till denna dag.

Handdukar

Vi vill skämma bort våra gäster med de bästa handdukarna. Lapua Kankureidens vävning är en nordlig design, inspirerad av Finlands rena och robusta natur. Familjeföretaget väver ansvarsfullt och respekterar miljön redan i fjärde generationen. Endast naturliga råvaror som linne och ull används. Textilier av hög kvalitet håller i årtionden när de sköts om.