Simojärvi-Soppana – löytämätön helmi

Tympiikö tungos retkeilyalueilla ja niiden ruuhkaisilla parkkipaikoilla? Meillä on tarjolla täällä Etelä-Lapissa kohde, joka on vielä löytämätön helmi! Simojärven (63,7 km²) ja Soppanan 11 (km²) ainutlaatuisen upea retkeilyalue Ranuan ja Posion maastossa on luontokohde, jollaisesta olet jo tunnettujen retkipaikkojen väentungoksessa ehtinyt haaveillakin ja miettinyt, onko sellaisia enää olemassakaan.

Simojärvi (pituus 40 km, maksimisyvyys 27 m) on Suomen 50. suurin järvi, joka lumoaa ja häikäisee kirkkailla vesillään. Se on myös yksi Suomen harvoista ”villeistä” vesistä, joita ei ole säännöstelty. Suuri osa Simojärven 40 km pitkästä alueesta on mukana rantojensuojeluohjelmassa, joten sen lukuisia ihania hiekkarantoja varjellaan luonnontilaisina.

Alue soveltuukin erinomaisesti vesiretkeilyyn, mutta lisäksi myös patikointiin ja metsäpyöräilyyn. Retkeilyreitit ovat helppokulkuisia ja reittimerkinnät kunnostetaan kesällä 2021. Soppanan alue kuuluu vanhojen metsien suojeluohjelmaan, joten siellä pääset kokemaan metsävanhusten lumoa. Huomattava osa tästä loistavasta retkikohteesta kuuluu Natura 2000 -alueverkostoon, jonka tavoite on suojella luontotyyppejä ja lajeja. Ja tosiaan tässä upeassa luontokohteessa sinulla on tilaa olla ja liikkua vapaasti, ilman kiirettä ja tungosta. Simojärven ja Soppanan ikimuistoiset maisemat soveltuvat niin lyhyeen päiväretkeilyyn kuin myös useamman päivän mittaisiin vaelluksiin. Alueella on nimittäin myös laavu Porosaaren eteläpäässä, Korvanjokisuussa ruokailupaikka/huussit ja pari muutakin laavua löytyy – valinnanvaraa tauko- ja yöpymispaikaksi siis on tarjolla.

Metsä Kolo sijaitsee vain 14 km päässä tästä Suomen luonnon ihmeestä, joten se palvelee loistavana tukikohtana luontoseikkailullesi. Meillä voit majoittua hirsimökkiin, päätalon yläkerran huoneeseen, Tentsile puutelttaan tai ihan omaan telttaasi. Halutessasi vuokraamme myös teltan mukaan yön yli retkelle. Meiltä löytyy myös pari intiaanikanoottia (lisämaksusta) mukaan otettavaksi Simojärven huikeaan luontoseikkailuun. Pyöräkin järjestyy halutessasi pientä maksua vastaan, mikäli mielit nauttia maisemista rattaiden päällä.

Lisätietoja Simojärven ja Soppanan alueista:

Simojärven ja Soppanan alueiden reitit GPX-muodossa:

1) Paasonvaaran näköalapolku, 5km 

2) Paasonjärven retkeilypolku, 12km 

3) Simojärven retkeilypolku, 19km 

4) Paha-Paason – Paasonjärven rengasreitti, 7 km

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.