Elchjagd in Finnland
Metsästys Lappi
Metsästäjä valkoisissa
Elchjagd

Ranualla on ollut ihmisasutusta jo kivikaudella, jolloin elanto hankittiin metsistä ja vesistöistä. 1600-luvun eränkävijöistä polveutui paikallinen eränkävijäkansa, jonka jalanjäljille pääset metsästys- ja kalastuspuuhissa alueen koskemattomassa luonnossa, jonka rikkaudet ovat Metsä Kolon mailla ulottuvillasi.

LATVALINNUSTUS 
10. – 31. tammikuuta 2022 – kysy sähköpostitse alexandra@lapinmetsalainen.fi.

HIRVIPORUKKA 
18. – 23. lokakuuta 2022 on mahdollisuus päästä mukaan hirviporukkaan. Paikkoja on yhteensä neljä, varaa pian omasi! Metsästämme yhdessä Saariharjun Erä-seuran kanssa koirilla sekä ajojahdilla. Vierailla ei ole liha-osuutta. Kysy lisää sähköpostitse alexandra@lapinmetsalainen.fi ja kerro hieman omista suunnitelmistasi.

Metsästys

Eettiset metsästäjät (myös jousella) sekä kalastajat ovat sydämellisesti tervetulleita Metsä Koloon harrastamaan ja nauttimaan! Ranualla sijaitsee laajasti valtion metsästysmaita, meillä majoitut mukavasti luonnon rauhassa perinteisessä metsästäjän mökissä. Vieraillamme on sopimuksen mukaan mahdollisuus metsästää pienriistaa yksityismetsässä. Metsästysmaat jakautuvat kahteen palstaan, ensimmäinen sijaitsee tontilla ja jatkuu lahden toiselle puolen majoitusta. Toinen palstoista on noin neljän km päässä saman järven äärellä, ja jatkuu Hietajärven puolelle. Noin kilometrin pituisella Korteenojan äärellä, osittain vanhassa sekametsässä, metsäkanalinnut ovat viihtyneet mainiosti.

Lomamajoituksesi ovesta ulos astuttaessa pääset suoraan metsille, yhteensä 130 ha. Palstoille pääsee mukavasti myös soutuveneellä tai autolla Hietajärventietä pitkin. Veloitamme 35 euron lisämaksun eläinten vierailusta. Perinteinen pieni hirsimökki soveltuu lemmikkieläimen majoitukseen. Myös metsästyskoirallesi on varattuna Matrin pehmoinen villainen peti. HUOM! Tontilla asuu kissa. Lisää tietoa metsästyksestä Ranualla. 


Kalastus

Metsä Kolon ja Ranuan vesistöissä saa onkia ja pilkkiä jokamiehenoikeudella. Muuta kalastusta kuin onkimista ja pilkkimistä varten 18-64-vuotiaan on suoritettava  kalastonhoitomaksu.  Asiaankuuluvia kalastuslupia myydään Metsähallituksen verkkokaupassa. Siirry ostamaan lupa Eräluvat.fi -palvelusta. Pyydyskalastukseen, esimerkiksi verkkokalastukseen, tarvitset vesialueen omistajan luvan, jonka saat pientä maksua vastaan Metsä Kolosta. Valtion vesiin lupia saa Metsähallituksen Eräluvat -verkkokaupasta.

Metsä Kolossa on vapaasti käytettävissäsi  lasikuituvene. Pelastusliivejä saa käyttöön lisämaksusta (5 €/kpl) – myös pikkulasten liivejä saatavilla. Kalojen perkauspöytä löytyy paikan päältä, mutta toistaiseksi (kesällä 2021) tarvitset omat kalastusvälineet.

Metsä Kolon omat vesistöt tarjoavat mm. ahventa, haukea, lahnaa ja muikkua. Pohjoisemmasta ja kirkasvetisestä Hietajärvestä nousee samat kalat.  Mikäli halajat vielä paremmille apajille, ota suunnaksi Ranuan suosituimmat kalastuspaikat Simojärvi ja Simojoki, jossa elää oma, luontaisesti lisääntyvä lohikanta. Simojärvessä puolestaan tavataan jopa 13 kalalajia, mm. kuhaa, siikaa, muikkua ja järvitaimenta. Tietoa Simojoen kalastusluvista.