Metsä Kolon toinen hyvä hengetär

Olen Kirsi Timonen, kotoisin Ranuan naapuripitäjästä Pudasjärveltä. Olen koulutukseltani kielenkääntäjä ja tehnyt pääasiallisen työurani asiantuntijatehtävissä Nokian palveluksessa Oulussa. Perheellistyttyäni aloin toden teolla haaveilla maallemuutosta. Kuopuksen syntymän jälkeen haave kävikin toteen. Alkuperäinen ajatuksemme oli kylläkin palata minun ja puolisoni kotiseuduille Pudasjärvelle, mutta elämä kuljetti meidät muutaman kilometrin päähän Pudasjärven rajalta, Ranuan Kelankylään.

Vuodet vierivät ja lapset kasvoivat, kunnes vanhempainvapaani päättyivät. Heräsi kysymys: ”Mitä nyt?” Aloin pohtia, mikä minua oikeasti ja aidosti kiinnostaa sekä mihin uudella asuinpaikkakunnallani olisi mahdollisuuksia. Olin jo pitkin matkaa tiedotusvälineistä seurannut matkailun kasvua alueella, ja ala alkoi kiinnostaa. Niinpä hain ja pääsin vuonna 2018 Lapin yliopiston järjestämään Työntekijäksi matkailualalle -valmennusohjelmaan.

Seurasi vielä pari hiljaiselon vuotta, ennen kuin alkoi tapahtua. Tammikuussa 2021 näin Kuriirissa jutun, joka oli otsikoitu ”Metsä Kolossa pääsee lähelle luontoa. Perhemetsän ostosta paikalliseksi matkailuyrittäjäksi”. Juttua lukiessani mielenkiintoni vain kasvoi ja ajattelin, että tämä kuulostaa juuri sellaiselta vastuulliselta luontomatkailualan työpaikalta, jollaisesta olen haaveillut.

Kuukautta myöhemmin soitin Alexandralle, sillä halusin kuulla lisää Metsä Kolosta. Siinä vaiheessa en vielä työmahdollisuuksiin uskonut, sillä olihan Kuriiri kertonut, miten korona oli iskenyt juuri pahaan aikaan yrityksen kannalta. Erilaisten mutkien kautta ja jälkeen kävi kuitenkin niin onnellisesti, että pääsin aloittamaan työkokeilussa Lapin Metsäläisellä huhtikuun 2021 lopulla.

Työni on ollut mukavan vaihtelevaa, monipuolista ja erittäin mielenkiintoista, sillä olen päässyt sukeltamaan Metsä Kolon maailmaan hyvin monelta eri kantilta ja tarkastelemaan ja kokemaan Lapin Metsäläistä useilta eri puolilta. Uskon tässä yrityksessä pääseväni vielä toteuttamaan jo vuosia kyteneen unelmani kielikoulutukseni ja luontoinnostukseni yhdistämisestä professionaalisessa mielessä…

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.