Metsä Kolon tarina

Olen Alexandra Paulomo, paljasjalkainen stadilainen. Olen asunut koko aikuisikäni Itävallan Salzburgissa, missä toimin yrittäjänä matkailu- ja tapahtumajärjestämisen aloilla. Olin matkustanut maailman ääriin ja takaisin, kunnes kesällä 2018 saavuin ensi kertaa Ranuan Saariharjulla sijaitsevaan sukumetsään. Herkistyin, ja tuli tunne, että tänne kuulun. 

Muutaman mutkan, muuttuneiden suunnitelmien ja onnenkantamoisen kautta ostimme sukumetsät avopuolisoni kanssa omaksemme. Seuraavan vuoden aikana matkustimme Salzburgin ja Ranuan väliä tiuhaan tahtiin. Lokakuussa 2019 pakkasin poikani ja kotimme pakettiautoon, ja viiletimme läpi Keski-Euroopan Suomen Lappiin. 

Pääsiäisenä 2020 ostimme Metsä Kolon kiinteistön, ja siitä hetkestä asti ovat maalipurkit, pensselit, saha ja höylä saaneet vauhtia, jotta voisin toivottaa ekologisesta majoituksesta kiinnostuneet Lapinkävijät tervetulleeksi keskellä metsää, kuvan kauniin Saarijärven rannalle. 

Jos et näe minua saapuessasi, löydät minut omassa elementissäni veden tai tulen äärestä, metsästä (pyörän satulasta), marjan ja sienten keruupuuhista ja viljelypalstalta tai saunasta. 

Tervetuloa Metsäkoloon Ranualle!

Alexa