eLyly – Feel the Forest

Olet varmasti kokenut, kuinka luonnossa liikkuminen ja metsän aistiminen saa sydämesi soimaan. Tiesitkö, että nyt pääset valloittamaan myös Suomen talvisen, lumisen luonnon äänettömästi ja päästöttömästi, siis luontoystävällisesti, luontoa kunnioittaen ja luontoarvoja vaalien? Meillä siihen on erinomainen mahdollisuus, sillä meiltä voit varata käyttöösi uuden talvihitin eLylyn, joka on maailman ensimmäinen (Harri Koskisen) huippudesignilla suunniteltu sähkölumiskootteri.

eLyly voitti innovaatiokisan vuonna 2019 ja eteni tuotantoon niin että Metsä Koloon niitä saatiin pari kappaletta ihan ensimmäisestä tuotantoerästä lopputalvella 2021. Nimensä skootteri sai muinaisesta lylystä eli epäparisten suksien vasemman jalan pidemmästä liukusuksesta. Suomalaisessa kansanperinteessä jo Väinämöinen on kulkenut vastaavalla pitkällä liukusuksella revontulten alla… Moderni sähkölumiskootteri mahdollistaa paluun takaisin luonnon rauhaan ja ekologiseen liikkumiseen lumella – ja sellaiseen nykymetsän kävijän tarpeisiin se juuri onkin suunniteltu.

eLylyn runkomateriaalina on koivuvaneri, joka kuvastaa suomalaisia syntyjuuria, kalevalaisuutta ja metsäsuomalaisuutta. eLylyn puisen rungon läpi metsän henki pääsee virtaamaan koko kehon läpi ja tekemään hyvää sielulle. Lumiskootteri muistuttaa sähköpotkulautoja. Suurimmat erot ovat laudan alla oleva kapea telaketju ja eturenkaan tilalla oleva leveä suksi, lyly. Kapea telaketju mahdollistaa skootterin etenemisen lumessa.

Lumiskootteri on moottorikelkkaan verrattuna kevyt; se painaa akun kanssa vain 50 kiloa. Nopeimmillaan noin 25 kilometriä tunnissa kulkeva eLyly on turvallinen käyttää. Yhdellä latauksella pääsee huristelemaan 15-20 kilometrin lenkkejä, riippuen hieman maasto- ja lumiolosuhteista. Ajaminen on verrattavissa sähköpotkulautaan, erillistä ajokorttia tai vakuutusta ei tarvita. eLylylle on myönnetty käyttölupa myös kansallispuistoihin.

Varmasti sinäkin haluat kokea sen pysäyttävän tunteen, jonka koet kruisaillessasi eLylyllä hiljaisuuden keskellä – hauskalla, hiljaisella ja ekologisella tavalla. eLylyllä pääsee myös lähemmäksi sellaisia luontokohteita, jonne ei moottorikelkalla voi edes mennä. eLylyn kehittänyt Pasi Kauppinen sanookin, että kestävät talvella liikkumisen tavat ovat avain luontoarvojen säilyttämiseen ja parempaan maailmaan. Tule ja koe sinäkin tämä helppo ja hiljainen Suomen lumisen luonnon nautinto meillä Metsä Kolossa!

Katso video eLylyn synnystä:

Suosimme materiaaleissamme laadukkaita ja ekologisia kotimaisia vaihtoehtoja

Hilja-vuoteet

Haluamme hemmotella vieraitamme ylellisillä yöunilla. Olemme valinneet meille sängyiksi suomalaisen perheyrityksen MATRIn Hilja-vuoteet, jotka on valmistettu käsityönä omassa tehtaassa 100% luonnonmateriaaleista. Materiaalien turvallisuus on myös MATRIlla sydämen asia, siksi kaikissa heidän tuotteissaan on käytetty ainoastaan Euroopassa ympäristöystävällisesti tuotettuja, sertifioituja materiaaleja. Tämä takaa poikkeuksellisen puhtaan, hengittävän ja turvallisen nukkumisympäristön.

Hevosenjouhifutonit

Haluamme hemmotella vieraitamme rauhottavilla unilla. Futon patja antaa keholle kunnon tuen, jotta lihasten ei tarvitse jännittyä nukkuessa. Erinomaisesti hengittävä patja valmistetaan vain puhtaista luonnonmateriaaleista. Hevosenjouhella futoniin saadaan luotua hyvin kestävä ja ilmava kerros, joka tuo pientä pintapehmeyttä yhdessä luomupuuvilla- ja villakerrosten kanssa. Futonit valmistetaan Porissa käsityönä samassa perheyrityksessä josta meidän valitsemamme ekologiset peitteet ja tyynyt ovat myös kotoisin.

Peitot ja tyynyt

Haluamme hemmotella vieraitamme kotimaisilla luonnontuotteilla. Suomen lampaan villalla täytetyt peitot ja tyynyt ovat ekologinen valinta, sillä ne hajoaa biologisesti maaperässä. Villa on luonnostaan paloturvallinen eikä siihen tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja ja on muutenkin kemikaalivapaa tuote. Petivaatteet eivät hiosta kuumallakaan säällä sillä ne haihduttavat imemänsä kosteuden tehokkaasti ja pysyvät kylmässä ja kosteassa mukavan lämpiminä. Porin Villa ja Peite valmistaa kotimaisena käsityönä lähellä tuotetuista raaka-aineista muhkeat pehkut.

Pussilakanat ja tyynynpäälliset

Haluamme hemmotella vieraitamme pehmoisilla pellavalakanoilla. Jesus-pellavalakanat ovat tehty kestämään, kokemaan ja näkemään paljon, jopa sukupolvien yli. Materiaalina pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonkuitu. Pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Hengittävä pellava säilyttää viileytensä kuumalla ja lämmittää viileämmässäkin.
Kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Finlayson halusi valmistaa maailman kestävimmät lakanat, joihin he ottivat mallia tähän päivään säilyneestä Torinon käärinliinasta.

Pyyheliinat

Haluamme hemmotella vieraitamme parhailla pyyheliinoilla. Lapuan Kankureiden kudonta on pohjoista designia, jonka inspiraatio syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Perheyritys kutoo vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Käytössä on vain luonnollisia raaka-aineita kuten pellavaa ja villaa. Laadukkaat tekstiilit kestävät oikein hoidettuna vuosikymmeniä.